DIY: Naruolkaintoppi


Olen ihastunut selän paljasteluun! En ole ollut mitenkään innoissani kaikista vatsan, kylkien tai olkapäiden paljastavista vaatteista, jollaiset ovat olleet pinnalla viime vuosina. Selän paljastaminen sen sijaan on mielestäni paljon tyylikkäämpää.

Halusin kokeilla tehdä itse oikein avaraselkäisen, naruolkaimisen topin. Vaatekaappia siivotessani olin pistänyt sivuun mustan pitkähihaisen trikoopaidan, jossa oli hihassa reikä. Näin vanhasta trikoopaidasta syntyi uusi naruolkaintoppi.DIY Naruolkaintoppi 1. Leikkaa paita topin muotoon. Mallaa päälle ja muotoile vaatetta, kunnes se tuntuu sopivalta.

 2. Käytä ylijäämäkankaat yläosan huolittelemiseen. Leikkaa siitä etu- ja takaosaa vastaavat palat. Ompele kappaleet siksakilla vastakkain ja käännä nurjalle puolelle. Näin huolittelu onnistuu siististi ja topin yläosaan tulee kangasta kaksin kerroin, jolloin se on huomattavasti ryhdikkäämpi.

 3. Tarvitseeko toppia kaventaa? Käännä vaatteen nurja puoli ulospäin ja ompele uudet sivusaumat niin, että otat huolittelukappaleet mukaan. Näin ne eivät repsota irrallaan sivusaumoista.

 4. Mittaa olkainten pituus. Kerro se kuudella ja varaa lyhennysvaraa letittämistä varten. Leikkaa sitten sopiva pätkä nahkanauhasta. Tee kuusinkertaisen narun toiseen päähän solmu ja aloita letittämään sitä niin, että joka osiossa on kaksi narua. Mittaa, missä kohtaa tahdot olkainten risteytyvän ja jaa siinä narut kahteen ohuempaan lettiin. Tee päihin solmut.

 5. Pura olkainten kiinnityskohtiin pienet aukot ja tunge solmut niistä sisään. Kiinnitä nuppineuloilla. Testaa tässä vaiheessa, ovatko olkaimet sopivan pituiset. Käännä toppi nurja puoli ulospäin, ompele aukot lujasti kiinni ja olkaimet siinä samalla.

 6. Käännä oikein päin ja pue päälle! Jos toppi ei meinaa istua rintojen kohdalta, ompele yläosaan vielä muotolaskokset. Ota kangasta hieman sisään, jotta yläosasta tulee "kuppimainen".
Tämä tyttö kerää kyllä vielä rohkeutta lähteä tämä toppi päällä ihmisten ilmoille. Liivejähän tuonne alle ei saa, jolloin tuntuu koko ajan siltä, että kohta vilahtaa. Paljastelutrendin myötä olenkin törmännyt useisiin keskusteluihin ihoteipistä. Täytynee kokeilla sellaista seuraavaksi.

Mitä sinä tykkäät selän paljaaksi jättävistä vaatteista? Entä tästä topista? Kommentoi alle :-)

- Anniina

Kommentit

 1. Vau, tosi kaunis toppi! Onnistuisikohan itseltä moinen? Tykkään myös selän paljastavista topeista, kunhan etupuoli on tarpeeksi peittävä.

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia! Miksei onnistuisi, siitä vain kokeilemaan :)

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva idea! Tykkään kovasti tuosta nahkanauhan käytöstä ja vanhan tuunaamisesta uuteen uskoon. Tuo toppi on kuin tehty festareille niin ja kesällä rannalle ei tarvitse välittää vaikka bikinit vilahtaa. Rusketus tuo rohkeutta :)
  Näin muuten jossain liivejä, jotka jättää selän paljaaksi, en kyllä yhtään muista missä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Teresa :) Sellaiset liivit olisi kyllä kätevät!

  VastaaPoista
 5. Ihana! Tällaisen voisi itsekin tehdä 😊 Selän paljastelu on paljon kivempaa kuin esim navan yms. mun mielestä.

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia :) Niin mustakin! Jotenkin elegantimpaa ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti