Ideoita piknikille - Hauskaa vappua!

Ideoita piknikille
Järjestimme vapun kunniaksi pienen piknikin, jolle otimme mukaan kaikkea kivaa ja hyvää. Donitsien lisäksi tarjolla oli valkosuklaapoppareita, vesimelonitikkuja ja tietysti simaa. Piknik-innostus lähti liikkeelle Anniinan Bosnian-tuliaisesta: kauniista sinisestä hamam-pyyhkeestä. Pyyhkeen sijasta sitä tuleekin ehkä käytettyä enemmän vilttinä eri tilanteissa - uimarannalla, parvekkeella tai piknikeillä.

Donitseista koottiin keko, jota voisi ehkä donitsikakuksikin kutsua? Uunissa paistettujen donitsien reseptin löydät täältä. Nämä donitsit keräävät kyllä aina kehuja kaikilta maistelijoilta, ja kyllähän ne tosi hyviä ovatkin.

Ideoita piknikille

Vesimelonikolmiot on kätevä tarjota jäätelöpuikkojen tapaan, sillä tikusta haukattuna ne eivät sotke käsiä. Tee terävällä veitsellä viilto vesimelonipalan kuoreen ja työnnä tikku varovasti siitä läpi. Jätskitikun näköiset puutikut löytyivät Tigerin askarteluosastolta.

Jääpalojenkaan ei tarvitse olla tylsiä! Kauniit jääpalat syntyvät, kun niiden sisälle jäädyttää orvokin kukkia. Myöhemmin keväällä ja kesällä voi hyödyntää esimerkiksi marjoja, kuusenkerkkiä tai syreenejä. Tiesitkö, että syreenin kukinnotkin ovat syömäkelpoisia? Jääpaloista tulee sitä kirkkaampia, mitä hitaammin vesi jäätyy.

Ideoita piknikille

Nämä valkosuklaapopparit vasta herkkua olivatkin. Jo jonkin aikaa makeisissa ja leivonnaisissa pinnalla ollut suolaisen ja makean liitto on näissäkin se juttu. Nam! Valmiit popkornit dipataan sulaan valkosuklaaseen, minkä jälkeen nopeasti nonparelleihin, jolloin koristeet tarttuvat kiinni suklaaseen. Toinen vaihtoehto on heittää kaikki sekaisin kulhoon, minkä seurauksena syntyy ihania isoja poppari-valkosuklaaklönttejä.

Ideoita piknikille Ideoita piknikille Ideoita piknikilleIdeoita piknikille Ideoita piknikille Ideoita piknikilleIdeoita piknikille ideoita piknikilleideoita piknikille

Juomana oli tietysti itsetehtyä simaa, jota joimme pienistä lasipurkeista. Lasipurkit ovat alunperin Pirkka omenasoseen purkkeja, jotka olivat kokonsa ja muotoilunsa puolesta parhaimmat purnukat tähän käyttöön. Lisäksi omenasoseesta ei jää epämieluisia makuja lasipurkkeihin, toisin kuin esimerkiksi jalapenopurkkeihin saattaa jäädä huolellisesta tiskauksesta huolimatta. Lasipurkkien ympärille solmittiin rusetti sinisellä narulla, joka mätsäsi mainiosti orvokkijääkuutioiden kanssa. Vielä ehdit muuten käydä tulostamassa simapulloihin etiketit täältä.

Tällä hetkellä ikkunasta ulos katsoessa ei uskoisi, että nämä kuvat on otettu eilen. Pysytään kuitenkin optimistisina ja toivotaan, että viimeistään huomenna pääsisi taas piknikille! Hauskaa vappua!

-Anniina & Milja

Kommentit

 1. Aivan ihana piknik! Tuo melonitikku on tosi hyvä idea ja menee kokeiluun! Nyt kun lumet on maassa ei tee mieli käydä piknikillä, mutta enää hujaus niin on jo kesä! Ihanaa vappua!

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana kattaus, ja tuo pyyhe, upea! Syreenien syötävyys oli ihan uusi juttu. Niissä on tosin aika vahva tuoksu, onkohan makukin samaa sarjaa?

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia! Huomiseksi on luvattu jo parempaa säätä :-)

  VastaaPoista
 4. Kiitos :) Mäkin luin niistä ihan vasta, joten en tiedä! Täytyy testata kesällä :-)

  VastaaPoista
 5. Heipä hei! Mun blogissa on teille haaste :)
  Tässä: http://www.stoori.fi/angata/suuri-vaatetilitys-2016/

  VastaaPoista
 6. Hui kauhia... Ei vaan :D Kiitos haasteesta Rosita, me tartutaan siihen pian!

  VastaaPoista
 7. Voi vitsit, näyttää ihanalta! Erityisesti noi vesimelonitikut, jotka tekee varmaan syömisestä paljon siistimpää :-)

  VastaaPoista
 8. Hui, aika viileää on vielä pihalla pikniköidä! Meidän vappulounas meni sisätiloissa, kun ei uskallettu ulkona olla. Tosi hauska idea tuo vesimelonitikku! Täytyypä ottaa kesällä käyttöön! Kun vaan nää kelit viimein lämpenis...

  VastaaPoista
 9. Ne oli kyllä kätevä homma :)

  VastaaPoista
 10. Kieltämättä lauantaina oli aika viileää :D Mutta tänään oli tosi lämmin Harjulla istuskellessa!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti