Lättätukan pelastus - Volyymirauta


Näyttävätkö sinun hiuksesi tältä, kun heräät? No, eivät minunkaan. Hiukseni ovat ohuet ja hennot, kuten niin monella meistä suomalaisista. Lisäksi ne rasvoittuvat nopeasti, joten hiusten pesu, muotoilutuotteilla läträäminen, föönaus ja tupeeraus kuuluvat melkein jokaiseen aamuuni. Silti hiukset lässähtävät suunnilleen samalla hetkellä, kun astun ovesta ulos.

Vähän aikaa sitten tutustuin volyymirautaan. Kokeilin itse asiassa Miljan rautaa kerran, jonka jälkeen päätin saman tien tilata sellaisen itsellenikin. Oman minikokoisen volyymirautani tilasin Villikiharasta, jossa tuote on myös nimellä minikreppirauta. Laite onkin kirjaimellisesti pieni kreppirauta, krepit vain tehdään tähän tarkoitukseen vähän eri tavalla kuin silloin viisitoista vuotta sitten, kun viimeksi tällaista olen käyttänyt. Villikiharan toimitus oli muuten tosi nopea, rautani saapui pakettiautomaattiin seuraavana päivänä tilauksesta!

Tässä kuvassa hiukseni ovat juuri pestyt, niihin on lisätty muotovaahtoa ja ne on kuivattu pää alaspäin. Tämän näköisenä en lähde minnekään, vaan ilman volyymirautakäsittelyä tupeeraisin kaikki hiukset päällimmäisiä lukuunottamatta. Olen ehkä hieman pakkomielteinen hiusteni suhteen. Muotovaahto ei ole suosikkimuotoilutuotteeni, mutta aina sitä löytyy kuitenkin kaapista. Paras testaamani tuote hiuksia tuuhentamaan on TIGI:n Superstar-kampaussuihke.


Volyymirautakäsittelyä varten päällimmäiset hiukset nostetaan ylös. Kannattaa vähän testailla, mihin kohtaan tuuhennukset sopii omaan päähän parhaiten. Liian päälle niitä ei kannata laittaa, etteivät ne vilku päällimmäisten hiusten alta. Toki tuuhennuksia voi laittaa vaikka kuinka monta kerrosta, itse olen tyytynyt yhteen. Samoin jokaiseen hiusosioon olen tehnyt kaksi painallusta tuolla miniraudallani.Kun hiukset on käyty läpi raudalla, kannattaa vielä tupeerata krepatut kohdat kevyesti ja suihkuttaa lakkaa. Ainakin omat hiukseni tuppaavat suoristumaan todella nopeasti.
Tadaa! Hiukset kohosivat varmaan kaksi senttiä. Parasta tässä on, että ne oikeasti myös pysyvät tuuheina koko päivän. Tuuhennokset avittavat myös seuraavana päivänä: tuuheat hiukset eivät näytä yhtä likaisilta kuin lättätukka. Itse pesen tosiaan hiukset lähes joka päivä. Jos lähden toisen päivän hiuksilla liikenteeseen, niitä on ollut pakko pitää kiinni, vaikka laittaisi kuinka paljon kuivashampoota. Volyymiraudan avulla voi siis myös pidentää hiusten pesuväliä.

Mikä on sinun aseesi lättätukkaa vastaan? Oletko kuullut aiemmin volyymiraudasta?

- Anniina

Kommentit

 1. En tiennyt koko volyymiraudan olemassaolosta, mutta täähän on ihan loistava keksintö! Määkin haluan tämmösen! Sulla on nätit hiukset :)

  VastaaPoista
 2. Olen kuullut boskus aiemmin puhuttavan volyymiraudasta (mutten muista enää,että missä). Mutta näytät paremmalta kun olet saanut hiukset laitettua. :)

  VastaaPoista
 3. Itse olen laiska käyttämään edes suoritusrautaa, joten mun pelastus on ponnari ;)

  VastaaPoista
 4. Anniina4/20/2017

  Enpä mäkään aina jaksa hiuksia laittaa, mitä kiireisempi elämä sitä useammin tukka päätyy kiinni :)

  VastaaPoista
 5. Anniina4/20/2017

  Onhan tuo aikamoinen liru laittamatta :D

  VastaaPoista
 6. Anniina4/20/2017

  No niin mustakin! Suosittelen :) Kiitos!

  VastaaPoista
 7. Tuo on kyllä kätevä vehje! Itse en koe tarvitsevani, mutta kyllä tuo kivaa lisävolyymiä varmasti toisi!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
 8. Ahkerassa käytössä on! Itse käytän Lanzan hoitoöljyjä hiuksiin antavat ihanaa tuoksua ja lämpösuojaa. Itellä myös ohkaset ja hennot hiukset niin tämä laite antaa buustia kyllä :)

  VastaaPoista
 9. Onnekkaita ovat he, joilla on paksu tukka :-)

  VastaaPoista
 10. Ooh! Täytyypä tutkia mistä löytyisi tuollaista öljyä, lämpösuoja tulee kyllä tarpeeseen kun tämän raudan lisäksi myös föönaan ja suoristan hiukset melkein päivittäin... :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti