DIY: Röyhelöpaita kauluspaidasta


Tässä tuunauksessa yhdistyy kaksi ajankohtaista asiaa pukeutumisessa: ruudut ja röyhelöt. Keväällä Splitissä bongasin monen naisen päältä erilaisia ihania, jämäkästä paitakankaasta tehtyjä puseroita, joita yhdistivät hauskat röyhelöyksityiskohdat. Oli pakko saada oma röyhelöpaita.

Kuten Kirppisasut-postaussarjassa kirjoitin, parhaita kirppislöytöjä ovat mielestäni oikeasti vanhat, laadukkaat vaatteet. Sellaisen löysin Fidalta tätä tuunausta varten. Kuosi ja värikin olivat aivan nappiin. Paita oli ehkä kokoa 44, siis reilusti omaa kokoani isompi. Siksi siinä riitti materiaalia röyhelöihinkin.


DIY Röyhelöpaita kauluspaidasta 1. Leikkaa paidan alaosa irti suunnilleen vyötärön kohdalta. Katkaise hihat kyynerpäiden yläpuolelta. Muista saumanvarat. Leikkaa kaulus tarkasti irti.

 2. Kavenna paita sivusaumoista ja hihoista sopivan kokoiseksi. Jos olet viitseliäs, ota myös olkapäistä sisään niin, että paita istuu hartioista (minä en ollut).

 3. Mittaa ja leikkaa helma sekä hihat haluamasi pituisiksi.

 4. Kiinnitä helma rypyttäen yläosaan. Apuna voi käyttää kuminauhaa tai sitten vekit voi asetella käsin. Mitä leveämpi helma on verrattuna yläosaan, sitä enemmän ryppyjä. Tähän paitaan tuli aika pienet röyhelöt, joten käsin asettelu onnistui hyvin.

 5. Ompele helma yläosaan suoralla ompeleella ja huolittele siksakilla.

 6. Kiinnitä ja ompele hihat samalla tavalla.

 7. Helman alareunaa ei ole tarvinnut leikata, joten sitä ei tarvitse myöskään päärmätä. Hihansuut pitää leikata auki, jotta niistä tulee tuollaiset leveät. Päärmää vielä hihansuut kaksitaitteisella päärmeellä.

 8. Silitä, valmis!
Se huono puoli näissä jämäköissä matskuissa on, että niiden silittäminen on ihan tuskaa :D Tämä silennyt pesun jälkeen sitten millään. Pesin paidan ensimmäistä kertaa vasta tuunailun jälkeen, vaikka se oli kirppikseltä. Koska kaulusta ei oikein voinut huolitella, siitä irtosi pesussa vähän lankoja, jotka siistin vielä jälkikäteen.

Mitäs tykkäät tuunauksesta? Ja onko sinuun iskenyt jo röyhelöhimotus? ;)

- Anniina

Kommentit

 1. Aivan ihana! En olisi ikinä keksinyt, että tuosta alkuperäisestä paidasta saa jotain noin kivaa! Oot kyllä sekä taitava että kekseliäs!
  Röyhelöt pienessä määrin on aika hot!

  VastaaPoista
 2. Aika hauska idea itse muokkailla kauluspaidasta röyhelöpaita. Onnistui hyvin!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
 3. Tosi hyvin onnistunut tuunaus, paita näyttää aivan ihanalta nyt uudistuksen jälkeen! :) Kivat selkeät ohjeetkin, täytyypä omakin kaappi käydä läpi, jos liikenisi jotain tuunaukseen.

  VastaaPoista
 4. Kiitos, ja kiva että tykkäsit ohjeistakin :)

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva idea, ja paidan väri on super!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti