Työpöytä ja tulostettava kalenteri

työpöytä
Työpöytä on minulle tärkeä töiden, opintojen kuin harrastustenkin takia. Työtaso tarvikkeineen on rakennettu itse edullisia välineitä käyttäen. Lopputulos on moderni, rento ja käytännöllinen.

Olen tottunut tekemään töitä ja opintoja kotona, joten työpöytä on keskeinen osa tekemisiäni. Lisäksi se muuntautuu kätevästi pieneksi kotistudioksi ja milloin miksikin. Meillä työpöytä on sijoitettu makuuhuoneeseen, sillä makkarissa on sille parhaiten tilaa.

Vasta tätä postausta tehdessäni oivalsin, että lähes kaikki työpöydän tarvikkeet on askarreltu itse tai ne ovat olleet muuten tosi edullisia. Esimerkiksi seinää vasten nojaavan korkkitaulun sain tuttavalta ilmaiseksi, maalasin sen vain toiselta puolelta mustaksi spraymaalilla. Toinen puoli on yhä korkin värinen, jotta voin helposti vaihtaa tyyliä. Kynäpurkkina toimii hedelmäcocktail-peltipurkki, joka sekin on maalattu spraylla mustaksi.

Pöydän kansi on käsittelemätöntä vaneria. Siinä on hieman kolhuja ja sotkuja, mikä toisaalta tuo kokonaisuuteen vähän raffimpaa ilmettä. Taso on laitettu Ikean Lerberg -pukkijalkojen päälle. Näitä jalkoja ei valitettavasti myydä Jyväskylän mini-Ikeassa, joten ajoimme viime kesän Ruisrock-reissulla Tampereen Ikean kautta ja nappasin pukkijalat mukaani.

Halusin jonkinlaisen kalenterin työpöydän yhteyteen, joten tein simppelin kalenterin InDesignilla. Väritin sitten harmaalla tussilla kalenteriin muistiin tärkeitä päivämääriä. Kalenterin voit käydä tulostamassa täältä!työpöytätyöpöytä

Raksalamput ovat kiehtoneet minua jo pitkään. Niitä saa monesta paikasta alle kympillä, tämä kappale on muistaakseni Biltemasta. Peikonlehti taas on yksi suosikkikasveistani, olen laittanut sen Ikean muutaman euron ruukkuun. Tykkään tästä yhdistelmästä, joten minulla on olohuoneessa toinen samanlainen peikonlehti täysin samanalaisessa ruukussa.

Kuvissa näkyvään työpöydän osaan on yhdistetty L-mallisesti toinen taso kosketinsoittimia ja pöytätietokonetta varten. Kuvauskulma on vähän huono, sillä sänky ja muita tavaroita tulee eteen yrittäessa kuvata koko nurkkausta. Esteettisesti olisi tietysti parempi, jos työpöytä muodostuisi vain yhdestä tasosta, mutta käytännön kannalta tämä on järkevämpi ratkaisu.työpöytäOnko sinulla kotonasi työpöytää? 

-Milja

Kommentit

 1. Kivannäköinen työpiste sulla! Löytyy työpöytä täältäkin, pöytäkoneen kanssa työpiste on vähän pakollinenkin paha. Täällä olisi projektina tuunailla keskusyksikölle joku kiva pyörällinen alusta että siivous olisi vähän helpompaa :P

  VastaaPoista
 2. Kiitos :) Pöytätietokone tosiaan vaatii jonkinlaisen työpisteen. Pyörällinen alusta olisi muuten tosi hyvä keskusyksikölle, itselläni se nimittäin lojuu vain lattialla. Helpottaisi varmasti siivoamista!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa luovuutta :) Minulla on työpöytä ja sen lisäksi oma studio kotona..Siellä oikeastaan kaikki on laskutilaa/pöytää ja hyllyä. Paljon olen itse rakentanut ja tuunannut. Rakastan tämmöstä DIY-meininkiä. Inspiroituu muiden töistä ja saa uusia ideoita :))

  VastaaPoista
 4. Ihanan näköinen. Itselläni työpistettä ei ole. Tarpeelliset ja tähdelliset on lipaston päällä.

  VastaaPoista
 5. Kuulostaapa hyvältä! :) Itse rakentamalla saa juuri sellaisen työpisteen, mitä tarvitseekin. Kiitos :)

  VastaaPoista
 6. Hei tosi kiva "työnurkkaus"! Tuosta saa isnpistä myös omaan sisustukseen :)

  Itselläni ei enää ole varsinaista työpöytää duunit hoidetaan ruokapöydällä. Muksuna minulla oli kyllä työpöytä.

  VastaaPoista
 7. Oi että olen kateellinen tuosta työpisteestä! Itelläni ei tällä hetkellä ole kunnollista "inspiroivaa" työpistettä, sillä pääosin teen töitä keittiön pöydän sekä sohvan äärestä. Pöytä on, mutta se ei inspiroi ollenkaan ja sen ääressä ei tee mieli tehdä töitä :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
 8. Oi että minkälainen työpiste, todella kiva ja viihtyisä! Meillä ei kotosalla ole työpöytää tilan puutteen vuoksi, mutta sellaiselle olisi kyllä iso tarve.. :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos :) Eihän se työpöytä välttämättömyys ole, varsinkin jos tärkeille tavaroille on paikka jossain muualla!

  VastaaPoista
 10. Kiitos paljon :) Minäkin tein jossain vaiheessa töitä ja opintoja ruokapöydän ääressä, mutta huomasin, että pöytä oli jotenkin väärällä korkeudella. Pöytäkoneen myötä täytyi sitten viimeistään hommata erillinen työpöytä.

  VastaaPoista
 11. Kiitos paljon :)

  Tiedän tunteen, nimittäin aiemmassa asunnossa työpöytäni oli tosi pieni ja ahtaasti nurkassa. Lisäksi siihen kertyi kaikkea roinaa, joten työskentely pöydän ääressä ei inspiroinut yhtään :D Tässä uudessa kodissa lähdettiin liikkeelle omista tarpeistani, joten raivattiin pöydälle runsaasti tilaa. Tosin, välillä teen töitä sohvalta käsin toimivasta työpisteestä huolimatta!

  VastaaPoista
 12. Työpöytä tosiaan tarvitsee jonkin verran tilaa ellei sitten työtaso ole pieni ja siro. Kiitoksia :)

  VastaaPoista
 13. Mikä mahtava idea toi kynäpurkki, miksen oo tullut koskaan ajatelleeksi! :D Muutenkin tosi kiva työpiste. Itseltä löytyy myös marmori-fixillä tuunattu työpöytä pukkijaloilla ja se on palvellut mainiosti jo 1,5 vuotta :)

  VastaaPoista
 14. Aivan ihana työpiste, tykkään kovasti kun on niin paljon diy-meininkiä! Täältä löytyy pitkä työpöytä, johon mahtuu sekä oma työpiste sekä avokin pelitietokone. Pöydällä on kolme näyttöä ja yleisilme muistuttaa nyt lähinnä Nasan komentokeskusta. En oikein tiedä miten tästä saisi kivemman :D

  VastaaPoista
 15. Kiitos! Peltipurkki on kyllä tosi edullinen vaihtoehto kynäpurkille :) Senhän voi maalata myös vaikka valkoiseksi tai jättää metalliseksi, miten vaan tykkää! Oi, marmori-fixillä tuunattu taso sopii varmasti nätisti pukkijalkojen kanssa :)

  VastaaPoista
 16. Voi kiitos! :) Välillä näytöt ja elektroniikkavälineet aiheuttavat pientä päänvaivaa täälläkin. Erityisesti johtojen piilottelu on tosi hankalaa! Kuulostaa kätevältä, että olette kuitenkin saaneet mahdutettua samaan pöytään kahden ihmisen tarvikkeet. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti