DIY: Bralette


Olen erittäin mukavuudenhaluinen ihminen ja sen vuoksi olenkin ollut tyytyväinen tänä keväänä jyllänneeseen alusvaatetrendiin. Braletet ovat vallanneet vaatekauppojen alusvaateosastot. Näissä kauniissa ja mukavissa rintsikoissa on vain se ongelma, että niissä on vähemmän kokovaihtoehtoja kuin tavallisissa. Yksi koko on liian pieni mutta seuraava liian suuri. Onneksi itse tekemällä saa juuri oikean kokoiset.


Liivien tekeminen ei ollut vaikeaa, mutta sopivan kankaan metsästäminen hiukan. Minulla oli mielikuva mustasta pitsistä, joka olisi sopivan jämäkkää, kuvioinniltaan herkkää ja tuntuisi pehmeältä ihoa vasten. En sattunut löytämään visioni mukaista pitsiä, sillä usein pitsit ovat melko kovia. Toki pitsin alle voisi ommella esimerkiksi nuden vuorin.

Löysin kuitenkin kivan roosan väristä, graafisesti kuvioitua pitsikangasta, joka on todella pehmeää. Samalla se on tosi ohutta, joten päädyin ompelemaan kaiken kaksinkertaisena.


DIY Bralette

Tarvitset


 • Pitsikangasta

 • Leveää kuminauhaa

 • Ompelutarvikkeet


Tee näin


 1. Leikkaa pitsistä kahdeksan kolmiota, joiden reunat ovat kaarevat ja kaksi sivua hieman pidempiä kuin kolmas (= alareuna).

 2. Ompele kolmiot pareittain yhteen yhdeltä pitkältä sivulta.

 3. Mittaa kuminauhasta olkaimet. Huomioi, että ollakseen napakat, olkaimet saavat venyä hieman.

 4. Aseta yhteen ommellut kappaleet pareittain oikeat puolet vastakkain ja kiinnitä nuppineuloilla. Pujota olkaimet yläkulmaan. Ompele sivut kiinni niin, että myös olkaimet olkaimet kiinnittyvät ylänurkkaan. Käännä oikein päin. Braleten kupit ovat syntyneet.

 5. Leikkaa kuminauhasta napakasti rinnanympäryksesi pituinen pätkä. Leikkaa myös pitsistä saman pituinen kappale. Leveys on kaksinkertainen verrattuna siihen, millainen se on valmiina.

 6.  Kiinnitä rinnanympäryskuminauha sen toisesta reunasta sekä ompelemiisi kuppeihin että taakse tuleviin olkainkuminauhoihin. Rintsikat alkavat hahmottua. Testaa, että kupit ovat sopivalla etäisyydellä toisistaan. Ompele kuminauha siksakilla kuppeihin ja moninkertaisella siksakilla olkaimiin.

 7. Lopuksi taittele rinnanympärykselle tuleva pitsikappale kaksinkerroin. Taita rinnanympäryskuminauha "auki". Kiinnitä pitsi siihen nuppineuloilla ja ompele taas siksakilla niin, että kun kangas käännetään oikein päin, ompeleet jäävät sisäpuolelle.

 8. Silitä vielä saumat auki ja valmis!
Oi voi, saikohan näistä ohjeista yhtään mitään selvää? Melkein olisin halunnut tehdä toiset rintsikat ja ottaa vaihekuvat, mutta loppui kesken sekä kuminauha että aika.

Mitäs tykkäät rintsikoista? Sekä näistä minun tekemistäni että yleisesti bralette-trendistä? Minusta nämä ovat niin mukavat, ettei näitä tarvitse heittää heti pois päältä kotiin tullessa, kuten normi rintsikat ;) 

Kommentit

 1. Näyttävät hyvälle ja mukavillekin kyllä! :) Upeasti osaat ommella, kun tuollaisetkin onnistui (:

  VastaaPoista
 2. Ompas söpöt! Ite tykkään myös bralette muodista vaikken sellaisia vielä ole itselle hankkinutkaan :)

  VastaaPoista
 3. No kylläpä tuli nätit! Osaisipa itsekin tehdä kaikkia tuunauksia ja muita, näyttävät aina niin kivoilta :)

  VastaaPoista
 4. Tosi nätti lopputulos! Pitääpä käydä itse mallailemassa kaupoissa, josko löytyisi mieluisat.

  http://heidi-karoliina-a.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Anniina6/25/2017

  Kiitoksia! 😊

  VastaaPoista
 6. Kiitti! Siitä vaan kokeilemaan, harjoitus tekee mestarin 😊

  VastaaPoista
 7. Kiitos 😊 nää on kyllä niin mukavia päällä!

  VastaaPoista
 8. Kiitos :) braletet onkin mukavuuden lisäksi myös tosi nättejä yleensä!

  VastaaPoista
 9. Noi on ihanat! Tosi kauniin näköiset ja väriset! ♥

  VastaaPoista
 10. Kiitos! Tää väri on kyllä ihan mun lempiväri just nyt :-)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti