DIY: Tekstikirjailtu t-paita


Onko joku muu kuin minä hurahtanut täysin kahteen tämän kesän it-juttuun eli tekstiprintteihin ja kirjailuihin vaatteissa? Nämä kaksi on aika helppo yhdistää kirjailemalla itse teksti vaatteeseen.

Olen jo ostanut vähän liiankin monta printtipaitaa, mutta onneksi tavallisille t-paidoille tulee kuitenkin aina käyttöä ainakin omassa arkipukeutumisessani. Sitä paitsi tänä vuonna niissä on ollut oikeasti hauskoja ja hyviä tekstejä, kun yleensä ne ovat jotain sellaista, mitä ei kehtaa päälleen pukea.

Kirjailut taas ovat ihanimmillaan erilaisissa kukkakuvioissa, joita löytyy nyt vähän joka lähtöön. On farkussa, hameessa, housusussa, takissa, kaulus- ja t-paidassa. Olen suunnitellut jo monta kuukautta itse tuunattua versiota kukkakirjaillusta farkkuhameesta, mutta en ole ehtinyt vielä toteuttaa sitä. Toivottavasti pian!Tällaisen pienen tekstin kirjailu on aika nopea homma ja sujuu aloittelijaltakin. Itse en siis todellakaan ole mikään kokenut kirjailija... kirjoja... kirjontaharrastaja!(?) En ole opetellut mitään oikeita kirjontapistoja, vaan ihan omasta päästä taiteilin nuo.

T-paita tähän tuunaukseen löytyi tietysti kirppikseltä. Kangas oli aika ohutta ja huonolaatuista, joten päätin liimata tukikankaan tekstin kohdalle. Silti kangas meinasi mennä ihan rikki kun jouduin pari kertaa purkamaan ja korjailemaan lopputulosta. Teksti kannattaa hahmotella valmiiksi esimerkiksi lyijykynällä ennen kuin aloittaa kirjailemisen. Näissä kuvissa näkyykin vähän lyijykynää tuolta alta, mutta se lähtee pesussa pois.
Kun saa itse päättää tekstin, onkin se yhtäkkiä yllättävän vaikeaa! Ihailen aina kaikkia tosi asenteellisia ja feministisiä printtejä, mutta kuitenkin arastelen pukea sellaista päälle. Tai no, ehkä fries before guys ja GRL PWR on asennetekstejä nekin, sellaiset nimittäin omistan.

Mitä tykkäät tuunauksesta? Entä oletko hommannut siistejä printtipaitoja ja millä tekstillä!?

- Anniina

Kommentit

 1. Itse kirjailemalla saa ainakin just eikä melkein sen tekstin kun haluaa. Kuinka monta kertaa kaupan valmiissa on joku aivan kummallinen teksti...

  VastaaPoista
 2. Jep, ne on kyllä yleensä tosi dorkia! Tänä vuonna on kyllä löytynyt mun mielestä enemmän kivojakin :)

  VastaaPoista
 3. Kiva tuli! Ja oot oikeassa, kun itte pitää päättää on siitä yleensä flow kaukana ja hermostuksissaan miettii että mitäs ny!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
 4. Tosi kivasti tulee tavalliseen paitaan uutta ilmettä, hauska idea! :)

  VastaaPoista
 5. Aivan mahtava idea, ja tosi hieno toteutus! Printtipaidat ei oikeen oo mun juttu, mutta tuollaisen vähän persoonallisemman itse tuunatun voisin kyllä ottaakin!

  VastaaPoista
 6. Onpa kivannäköinen! Voisi toteuttaa itsekin. Kiitos ideasta!

  VastaaPoista
 7. Kiva että innostuit! :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos! :) Mä kyllä oon ihan hurahtanut tekstiprintteihin :D

  VastaaPoista
 9. Haha :D Jep. Kiitos!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti