Kirppislöydöt sisustuksessa: Kaniturvallinen olohuone

kirppislöydöt sisustuksessa
Tykkään vanhoista, kestävistä ja ajattomista huonekaluista. Meidän olohuoneen sisustus syntyykin pitkälti kierrätyslöydöistä ja itsetehdyistä jutuista. Tällä hetkellä olen karsinut sisustuksesta lähes kaikki värit pois, mutta tarkoitus olisi lisätä sisustukseen tummanvihreää, sillä se väri houkuttelee nyt eniten.

Viime päivinä olen pyöritellyt olohuoneen sisustusta, siirtänyt sohvaa seinältä toiselle ja palauttanut sen lopulta takaisin ikkunan alle. Kyllästyn aika nopeasti järjestykseen ja olenkin vaihtanut huonekalujen paikkaa jo monesti sen jälkeen kun helmikuussa muutimme tähän asuntoon. Ongelmana on, ettei järjestystä voi loputtomasti muuttaa, ainakaan silmää miellyttävällä tavalla.

Meidän olohoneessa suurin osa huonekaluista ja esineistä on kirpputorilta tai muuten hankittu käytettyinä. Monet vanhat huonekalut ovat oikeasti kestäviä. Lisäksi käytetyn tuotteen saa usein aika edullisesti, parhaimmillaan jopa ilmaiseksi. Musta nojatuoli sekä valkoinen levitettävä sohva ovat molemmat tori.fi:n kautta hankittuja. Vanha liinavaatekaappi taas on poikakaverini papan tekemä, ikää kaapilla on jo 61 vuotta. Pelastin sen viime kesänä ennen kuin pappa oli aikeissa laittaa sen laudoiksi ja palamaan. Mietimme, että pitäisikö vanha kaappi kunnostaa, mutta päätimme, että se saa kaikessa rosoisuudessaan rikkoa muuta sisustusta.

 

kirppislöydöt sisustuksessa

kirppislöydöt sisustuksessa

Televisiotasona toimiva senkki on hankittu Facebookin Roskalava Jyväskylä -sivun kautta. Sain senkin ilmaiseksi kun vain kävin noutamassa sen sovitusta paikasta. Senkin päälle levitin kerroksen ruskeaa petsiä, sillä pinta oli vähän laikukas.

Meiltä löytyy myös jonkin verran itsetehtyjä huonekaluja. Poikakaverini on puuseppä ja hän on tehnyt meille kuvissa näkyvän tammisen sohvapöydän. Lisäksi pari päivää sitten valmistui uusi asuinrakennelma kaneille. Kanit tosiaan saavat olla olohuoneessa aina vapaina eli varsinaista häkkiä emme halunneet. Tärkeää on, että rakennelma tarjoaa pupuille suojan sekä ruoka- ja vessapaikan. Kanien asumuksen edustalla vaihtuu välillä erilaiset virikkeet, kuten rakentamani tiipii.

kirppislöydöt sisustuksessakirppislöydöt sisustuksessa

Kanien asustelu olohuoneessa tarkoittaa tietysti joitain erikoisjärjestelyitä sisustuksessa. Toisaalta on kiva, kun täytyy kiinnittää huomiota siihen, että sähköjohdot eivät risteile pitkin lattiaa. Nykyään katsomme hyvin vähän telkkaria, mutta silloin kun katsomme, laitamme muovitetun jatkojohdon seinään katselun ajaksi. Myöskään lattialle ei voi jättää tavaroita lojumaan nakerteluvaaran takia, eli yleisilme pysyy yllättävän siistinä olkkarissa. Tai no, osaavathan kanit kyllä myös sotkea heinällä.

Tällä hetkellä tykkäisin erityisesti viherkasveista sisustuksessa. Kasvit tulee kuitenkin siirtää korkeuksiin, sillä pupujen tekee mieli maistella myrkyllisiäkin kasveja. Pari päivää sitten nostin senkin päällä olleen kasvin korkeamman liinavaatekaapin päälle, sillä huomasin siinäkin nakertelun jälkiä. Ilmeisesti puput ovat käyneet yöllä kiipeilemässä. Onneksi löysin kirpparilta kivan amppelin parilla eurolla, niin kasveja on nyt vähän muuallakin kuin tuon liinavaatekaapin päällä.

 

Oletko sinä tehnyt sisustuslöytöjä viime aikoina? 

-Milja

Kommentit

 1. Tykkään sun tyylistä! Ja ihanat puput! Meillä oli noin 7 vuotta marsukaverukset (jotka siis nyt ovat jo siirtyneet vihreämmille nurmille), ja he myös asustelivat olohuoneessa, joten sisustus oli melko askeettista :D

  Oon tosi huono tekemään kirpparilöytöjä, mutta oon ahkera kierrättäjä.

  VastaaPoista
 2. Oi kiitos! :) Eläimet kyllä vaikuttavat sisustusratkaisuihin yllättävän paljon, kun pitää huomioida kaikenlaista :D

  VastaaPoista
 3. Teillä on kaunis koti. Jotenkin valoisa ja ilmava. Löysin viime perjantaina vanhan vaakakapistuksen, jota olin kyllä katsellut jo pitkään...Minäkin tykkään ostaa kirpparilta vanhoja esineitä. Miltei intohimo. Mutta sisustaa en osaa. Mutta tykkään silti, että ympärilläni on kauniita, puhuttelevia esineitä.

  VastaaPoista
 4. Onpas symppis sisustustyyli sulla! :) itse en oo pitkään aikaan tehnyt sisustushankintoja, mutta viimeksi tänään kuolasin kaikkia ihania juttuja Tuurissa😍

  VastaaPoista
 5. Kiitos paljon :) Ostamasi vaaka oli hieno! Se sopii hyvin mihin vain sisustukseen. Vanhat esineet kyllä luovat sellaista omanlaista tunnelmaa.

  VastaaPoista
 6. Minullakin on välillä jaksoja, kun vain tulee katseltua tuotteita. Tuurissa on kyllä varmaan vaikka mitä katseltavaa :) Kiitoksia!

  VastaaPoista
 7. Hurmaava koti teillä, olet kyllä tehnyt huikeita löytöjä <3

  VastaaPoista
 8. Kiitos paljon Katja <3 :)

  VastaaPoista
 9. Ihan todella kaunis koti ja olohuone! Just mun tyylinen ja kaipaan tuollaista vaaleampaa lattiaa ihan todella paljon - nyt meillä on tämä perinteinen koivun värinen joka vuokra-asunnoista meinaa lähes kaikista löytyä.

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
 10. Kiitos Hanna :) Minäkin pidän tästä vaaleasta laminaatista, aiemmassa kämpässä kun meillä oli kulahtanut muovimatto. Mielestäni myös koivun värinen lattia kuulostaa hyvältä! Tämä asunto on remontoitu viime vuonna, mikä oli yksi syy siihen, että halusimme muuttaa tähän.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti