Putiikkikierros Tallinnan Telliskivessä

Putiikkikierros Telliskivessä
Telliskiven alue alkaa varmasti olla monelle Tallinnassa vierailleelle jo tuttu. Itse olen käynyt Tallinnassa tasan kaksi kertaa, joista ensimmäinen oli puolitoista vuotta sitten ja toinen vajaa pari viikkoa sitten. Olen siis tutustunut etelänaapuriimme vasta hiljattain, ja ihastunut siihen miten Tallinnaan vaikuttaa syntyvän koko ajan paljon uusia, kiinnostavia paikkoja!

Telliskivi Loomelinnak pitää sisällään useita kivoja pikku kauppoja, ja siellä vieraillessani tein myös Instagramimme storyyn pienen putiikkikierroksen. Jos et huomannut sitä katsoa, tässä uusinta kierroksesta postauksen muodossa! Tässä siis muutama lempparikauppani Telliskivessä.

 

Putiikkikierros TelliskivessäPutiikkikierros TelliskivessäPutiikkikierros TelliskivessäPutiikkikierros Telliskivessä

Homeart


Ihana sisustuskauppa ja kahvila. Kaikkea pientä kivaa, tosi viihtyisää ja kaunista joka puolella. Haluaisin muuttaa tuonne kauppaan.


 

Putiikkikierros TelliskivessäPutiikkikierros Telliskivessä

Kelpman Textile


Herkullisia värejä ja raikkaita raitakuoseja, eli nää on mun juttu. Tuollainen paksu villaviltti olisi aivan ihana ja varmasti lämmin koleina syysiltoina.


 

Putiikkikierros TelliskivessäPutiikkikierros Telliskivessä

MIMESIS Looduskosmeetika


Luonnonkosmetiikkataivas! Täällä ei oikein tiedä, mihin silmänsä pistäisi, kun suurin osa merkeistä on aivan vieraita. Olisi tehnyt mieli valita vain summamutikassa jotain kivaa kotiin testattavaksi, mutta en ehtinyt keskittyä, niin jäi kauppaan.


 

Putiikkikierros TelliskivessäPutiikkikierros TelliskivessäPutiikkikierros Telliskivessä

Les Petites


Baltialaista designia myyvästä Les Petitesistä löytyy paljon erilaisia koruja, vaatteita, piensisustusta ja muuta design-tavaraa.


Putiikkikierros Telliskivessä

Kauppojen lisäksi Telliskivestä löytyy tosiaan useampia ravintoloita, kuten supersuosittu, viihtyisä F-hoone, josta voi luottaa saavansa hyvää ja edullista ruokaa. Pudel on viihtyisä olutpaikka. Lauantaiaamuna tuolla oli muuten kirpputorikin, vaikka sää oli aivan karsea.

Jos Telliskivessä päin liikkuu, kannattaa piipahtaa myös Balti Jaama Turgilla, joka on aivan vasta avattu monitoimitori/kauppahalli rautatieaseman vieressä. Täältä löytyy katuruokakojuja, hedelmiä ja vihanneksia, kala- ja lihahalli, designia, käsitöitä, antiikkia, Kalev-kauppa, leipomomyymälöitä ja mitäköhän vielä.

Balti Jaama Turgin ja Telliskivi Loomelinnakin välistä löytyi myös ihan uusi street food -alue, jossa oli pieniä konttiravintoloita sekä paljon huomiota saanut ravintola Peatus, joka on rakennettu vanhaan junanvaunuun. Näitä ei ehditty testata päiväreissun aikana, mutta jäipähän taas jotain seuraavallekin kerralle!

Löytyikö tuttuja paikkoja? Mitkä ovat sinun vinkkisi Tallinnan-matkaajalle? :)

- Anniina

Kommentit

 1. Olen käynyt kerran Tallinnassa ja siitäkin on aikaa jo yli 10-vuotta, pitäisi kyllä joku kerta suunnata Tallinnaan lomalle.

  VastaaPoista
 2. marja liljeström7/13/2017

  Vaikutti mielenkiintoiselta alueelta tuo Telliskivi. Pitää panna muistiin, jotta tulee käytyä siellä seuraavalla - ehkä ensi kesänä - Viron reissulla.

  VastaaPoista
 3. Kiva kuulla että postauksesta oli hyötyä!

  VastaaPoista
 4. Varmasti kaupunki on muuttunut hurjasti kymmenessä vuodessa!

  VastaaPoista
 5. Mä oon käynyt Tallinnassa viimeksi joskus peruskoulun/lukion ekojen luokkien tienoilla, ja sitä ennen joskus vauvana. :D Vauvareissusta mulla ei ole mitään muistikuvia, mutta viimeisimmältä reissulta muistan sentään jotain. Todella kaunis kaupunki niiltä osin, mitä muistan ja ehdittiin kierrellä. Pitäisi varmaan viimeistään ensi vuonna piipahtaa siellä. Ja siis ai että mikä luonnonkosmetiikkataivas tosiaan♥ Liityin muuten lukijaksi, sillä tykästyin todella paljon tähän ja aiempiin postauksiin <3

  VastaaPoista
 6. Mähän olen käynyt Tallinnassa ihan sairaan monta kertaa, mutta Telliskiven alueelle en oo vielä kertaakaan päässyt! Viimeksi kun kävin niin aikaa ei ollut, ennen sitä olin noviisin kanssa joka tahtoi kiertää keskustaa ja vanhaa kaupunkia. Ens kerralla sitten!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
 7. Kannattaa käydä, jos on mahdollisuus :) Ja tosi kiva kuulla, kiitos! <3

  VastaaPoista
 8. Toivottavasti pääset seuraavalla kerralla! Ihan eri tyylinen alue :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti