DIY: Rapputaulu

Ensin olivat seinätarrat, sitten lightboxit ja nyt rapputaulut. Jos olet Facebookin Moderni ja skandinaavinen sisustus -ryhmässä, olet varmasti ainakin törmännyt näihin. Juuri sieltä bongasin idean itse tehdystä rapputaulusta.

Tämä DIY rapputaulu oli pakko kokeilla. Rapputauluja on näkynyt somen sisustuskuvissa jo ainakin useamman kuukauden enkä yleensä jaksa lähteä mihinkään trendiin kovin jälkijunassa (paitsi että ostin juuri tuon paimentolaismatonkin, heh). Innostuin kuitenkin kokeilemaan, kun näin Facebook-ryhmässä, että joku oli tehnyt "rapputaulun" itse.

Kyseessä oli Lumiemmi-blogi, jossa oli päällystetty grillitikkuja mustalla huovalla. Postauksessa mainittiin, että samaa voisi kokeilla myös pilleillä. Ja minähän kokeilin!


DIY Rapputaulu


Tarvitset:

 • Mustia/yksivärisiä suoria pillejä (tässä Clas Ohlsonin paketti, jossa harmaita ja kirkkaita eripaksuisia)

 • Sopivan kokoisen kehyksen eli yhtä leveä kuin pillit (tässä Granit)

 • Kirjaimet (tässä Granit)

 • Liimaa (tässä liimapuikko + kuumaliima)

Itse en malttanut odottaa, että olisin löytänyt jostain paketillisen mustia suoria pillejä, joten nappasin Clasulta muutaman tuollaisen paketin, jossa on erilaisia ja käytin niistä ne mitä tarvitsin. Pillien kokoa kannattaa myös hieman mallailla, minulla kaksi pilliä oli hieman liian iso väli kirjaimille, mutta sitä ei juuri huomaa.

Jos olet kätevä ja löydät kehyksen, jossa pillit mahtuvat lasin alle, koko homma helpottuu. Silloin kirjaimia ei välttämättä tarvitse kiinnittää muuten kuin painamalla lasi päälle. Itse ajattelin ensin kiinnittää kirjaimet kaksipuoleisella teipillä, joten siksi se on kuvassa. Se ei onnistunut, joten päädyin liimaamaan ne kuumaliimalla. Kuivunut kuumaliima on kuitenkin napsautettavissa irti ja kirjaimet voi vaihtaa, jos ei nyt ihan joka päivä kuitenkaan.
Pillit liimasin kehyksen mukana tulevaan taustapaperiin. Ne tarttuivat ihan puikkoliimalla kun muutakaan ei ollut askarteluhetkellä kaapissa. Tasasin pillit toiseen reunaan, toiseen jäi ihan pieni kolo. Pillit olivat myös yllättäen ihan hieman eri pituisia keskenään.

Sen jälkeen vain taiteilin kirjaimet kuumaliimalla pilleihin kiinni.


Olipa taas vaikea valita sopivaa tekstiä, kotimme toiselta asukkaalta tuli jo palautetta: "klisee". Ainakin tuo teksti oli lyhyt, optimistinen ja melko neutraali. Täytyy miettiä, minkä hauskemman tekstin siihen laittaisi seuraavaksi.

Tahtoisin tuohon työpöydälle vielä yhden tai kaksi kynttilää, mutten oikein tiedä millaisia. Sitä paitsi todellisuudessa meidän työpöytä on usein täynnä rojua. Ehkä valloitan sen taas syksyn tullen oikeaan käyttöönsä eli työpisteeksi.

Löytyykö sinulta rapputaulu?

- Anniina

Kommentit

 1. Hei tämähän näyttää hyvältä 😊❤kokeilin myös pilleillä sen vinkin jälkeen (kuva blogissa)...sama ongelma että kirjaimet ei pysy niin kun huovassa 😐se kuramatto voisi olla hyvä, mutta pitäisi olla kapeat raidat, leveisiin ei kirjaimet mene

  VastaaPoista
 2. Tosi kiva lopputulos!

  https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Ja onpa kiva että eksyit tänne, ennen kuin ehdin tulla sun postaukseen jättämään jälkeä. Huomasinkin, että olit kai myöhemmin (?) lisännyt pätkän pillikokeilusta :) Kuumaliimalla pysyy hyvin, mutta tosiaan tekstiä ei ole sitten niin näppärä vaihtaa :/

  VastaaPoista
 4. Hauska idea vaikka itse mieluummin ostinkin sen valmiin rapputaulun kuin alan väkertämään itse. :)

  VastaaPoista
 5. Tää on kiva! Meinasin itse tehdä samantyylisesti korutaulun, en tosin tiedä miten toteutus sujuu, jossain vain näin idean :D

  VastaaPoista
 6. Tulipa kivannäköinen :)! Oon ite tosi laiska väkräämään mitään DIY-juttuja, mutta ehkä mä vielä joskus inspiroidun :D

  VastaaPoista
 7. Kiitos! Tää on ainakin helpoimmasta päästä :)

  VastaaPoista
 8. Kiitti! Oo, minkäköhänlainen se oli? Pilleillä ei ehkä onnistuisi, mutta jostain materiaalista kun tekisi vastaavan, siihen voisi tökätä ainakin korviksia :)

  VastaaPoista
 9. Niin, mä mieluummin teen itse kuin ostan :D

  VastaaPoista
 10. Tosi hauska idea ja kivalta näyttää lopputulos :) DIY jutut kiinnostaa aina, tämänkin vinkin voisin ottaa talteen. Mistähän tuollaisia kirjaimia vaan löytäisi.

  VastaaPoista
 11. Joo myöhemmin lisäsin sen😊
  Kiva blogi sulla!hyvä kun eksyin tänne 😃

  VastaaPoista
 12. Kiitos! Kiva että kiinnostaa :) Mä ostin tosiaan Granitista nuo kirjaimet mutta nopeasti googlasin että ainakin K-raudasta löytyy :)

  VastaaPoista
 13. Kiitos <3 Kiva että eksyit :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti