KIRPPISASUT: Keltainen sadetakki ja mutsifarkut

 
Keltaisia sadetakkeja on näkynyt tänä kesänä ainakin Ultra Bran festarikeikoilla. Keltainen takki sopii mihin tahansa asukokonaisuuteen, minä yhdistin sen rentoihin mutsifarkkuihin, Marimekon raitapaitaan ja citykumppareihin.

keltainen sadetakki

Olen vasta viime vuosina oivaltanut, että sadevaatteista on todella hyötyä Suomessa. Aiemmin kuljin aina tennareissa ja nahkatakissa välittämättä kastumisesta. Nykyään varustaudun huomattavasti paremmin eri sääolosuhteisiin ja vedän yhtään epävakaan sään sattuessa päälleni sadetakin ja kumpparit. Minulta löytyykin kaksi sadetakkia: Marimekon Pisaroi-sadetakki sekä Rukan keltainen sadetakki. Keltainen sadetakki löytyi Ekocenter Harjunporras -kirppikseltä. Ekocenterin vaatteet hinnoitellaan painon mukaan ja takin hinta oli jotain 3-4 euroa. Todella edullinen!

Marimekon raitapaidan pelastin viime hetkellä, sillä se oli aikeissa joutua rätiksi. Poikakaverini tekee puutöitä eräällä verstaalla, jossa myös korjataan autoja autoja. Näin raitapaidan mytyssä pöydällä likaisten rättien seassa. Kysyin lupaa paidan pelastamiseksi ja sainkin ottaa sen mukaani. Paidassa oli muutama tahra, mutta sain ne onneksi pois. Raitapaita on todellisuudessa lasten kokoa, joten minun päälläni se on hieman tiukempaa mallia.

 

keltainen sadetakki

 

Täydelliset Topshopin mutsifarkut löytyivät Facebookin Jyväskylä kirppis -ryhmästä. Sovin myyjän kanssa, että käyn sovittamassa housuja ja teen sen perustella ostopäätöksen. Farkut olivat tosi tiukat, mutta niinhän niiden kuuluukin olla, koska käytössä ne vähän muokkaantuvat. Olin pitkään etsinyt oikeasti korkeavyötäröisiä farkkuja, jotka nousevat napaan saakka. Nämä olivat juuri sellaiset, joten ostin farkut 15 eurolla. Aluksi jännitin, että ovatko ne liian tiukat, mutta nyt muutaman viikon käytön jälkeen ne ovat pehmentyneet ja muokkaantuneet vartalolleni täydellisiksi. Voisin käyttää näitä joka päivä!

 

keltainen sadetakkikeltainen sadetakki

Nilkkurimalliset kumpparit ostin vuosi sitten KappAhlin alesta muistaakseni 15 eurolla. Nämä ovat kaupunkikäytössä täydelliset, sillä ne eivät kauheasti näytä kumppareilta. Silloin kun minulla ei vielä ollut tavallisia chelseanilkkureita, käytin näitä muuten vain vajaamittaisten farkkujen kanssa.Miten sinä pukeudut sadepäivänä?

- Milja

Kommentit

 1. Ihana asu! Ja kuvat! Oon just samanlainen vaatteiden löytäjä/kirppisshoppailia. Parhaat vaatteet ja lempiasut oon löytänyt yleensä juuri vastaavalla tavalla.

  VastaaPoista
 2. Pukeudun sadepäivänä sateenvarjoon. Minulla ei ole mitään sadevaatteita. Minäkin tykkään kierrellä kirpparilla. Joskus sitä tekee tosi löytöjä. Esimerkiksi kallis ja laadukas merkkivaate, usein miltei käyttämätön muutamalla eurolla.

  VastaaPoista
 3. Kiva kokonaisuus! Keltainen sadetakki ja raitapaita saavat harmaankin päivän näyttämään iloisemmalle.

  Jännä juttu muuten: meillä on ollut keltainen sadetakki kodinhoitohuoneen naulakossa vuosi tolkulla, ja nyt perheen teini on kiinnostunut käyttämään sitä. Trendikästä! :)

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva kokonaisuus!

  Itse pukeudun sateella punaiseen sadetakkiini ja kenkiin, jotka edes jotenkin pitävät vettä :)

  https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Kiitos :)

  Oi, punainen sadetakki kuulostaa kivalta! Minäkin laitan toisinaan sateella tavalliset nilkkurit, sillä nekin pitävät ihan hyvin vettä. :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Totta, raitapaita ja keltainen sadetakki ovat kyllä värikäs yhdistelmä.

  Heh, niin se muoti kiertää! Keltaiset sadetakit taitavat olla nyt trendikkäitä teinienkin keskuudessa. :)

  VastaaPoista
 7. Sateenvarjokin kyllä suojaa hyvin ja riittää mainiosti, jos on liikkeellä jalkaisin! Pyöräillessä minun on hankala pitää sateenvarjoa samalla, kun pitää ajaa. :) Kirppareilta tekee välillä edullisia löytöjä, tämäkin takki olisi varmasti ollut uutena paljon kalliimpi!

  VastaaPoista
 8. Oi kiitos :) Jep, mulla sama juttu, että kaikki lempparivaatteet on kirppikseltä tai muuten kierrätettyjä!

  VastaaPoista
 9. On myönnettävä ettei minulla ole sadeasua! :D

  Keltainen sadetakki on todella kiva ja sopii sinulle erinomaisesti, ehkä en näe sitä itseni päällä. :)

  VastaaPoista
 10. Kyllähän sitä sateenvarjonkin kanssa pärjää. :) Kiitos! Onhan tuo keltaisen sävy aika räväkkä, ei välttämättä kaikki innostu siitä. :D

  VastaaPoista
 11. Aivan ihana asu! ♥ Itse pukeudun mun jo kulahtaneeseen maihinnousutakkiin, jonka löysin muutama vuosi sitten kirpparilta - sadetakkia en vieläkään omista, mutta se onkin heti ekana ostoslistalla! :-) Oon kieltämättä tosi huono pukeutumaan sään mukaan, melkeimpä aina menee asuvalinnat ihan päin sanonko mitä. :-D

  VastaaPoista
 12. Kiitos <3 Minäkin olen aiemmin ollut tosi huono pukeutumaan sään mukaan, aina palelin märissä tennareissa ja sellaista. :D Toivotaan, että löydät mieleisen sadetakin helpottamaan pukeutumista sadekeleillä :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti