Viileän ruskeat hiukset - mahdottomuus?

Viileän ruskeat hiukset ovat mielestäni kivat.  Minulla on tällä hetkellä päässäni oma luonnollinen hiusvärini, joka on joistain kohdista viileämpi kuin toisaalta. Tästä syystä käytän paljon erilaisia sävytteitä, jotta saan muutettua hiuksia halutessani viileämmäksi. Millainen sävyte sitten viilentää ruskeat hiukset?

ruskeat hiukset

Näin kesällä hiusteni latvat hapettuvat ja vaalenevat auringosta (kyllä, Suomessakin). Hiuksiin ilmestyy keltaisen ja oranssin sävyjä, jolloin latva on eri sävyinen kuin tyvi. Silloin tällöin värjään niitä markettihiusväreillä sävyssä 6.0., jolla saan hiuksiin hieman intensiivisemmän sävyn. Minulla tuo sävy riittää jo tuomaan väriin viileyttä ja värjättyä latvaa on helpompi sävyttää jälkikäteen. Kuitenkaan kestovärinkään tuoma viileämpi sävy ei kestä minulla pitkään ruskeissa hiuksissa ja jo varsin nopeasti lämpimät sävyt puskevat esiin.

Hiusten sävyttämisessä on yleensä kyse siitä, että taitetaan ei-toivottua sävyä sen vastavärillä. Tästä syystä vaaleahiuksiset taittavat keltaisuutta violetilla hopeashampoolla. En tosiaankaan ole kampaaja, mutta omien kokemusteni perusteella olen havainnut, että keskiruskeissa hiuksissa täydellisen sävyn ylläpitäminen on haastavaa, koska ruskeassa värissä on aika tasaisesti kaikkia perusvärejä. Jotta hiusväri olisi halutunlainen, tulee värissä olla sopivassa suhteessa kaikkia perusvärejä eli punaista, sinistä ja keltaista.

 

Mikä sävyte kannattaa valita?


Kun ruskeita hiuksia haluaa sävyttää viileämmäksi, tulee aluksi tunnistaa häiritsevä sävy. Taitto tehdään vastaväriin painottavalla sävyllä. Lämpöisissä ruskeissa hiuksissa voivat korostua seuraavat värit:

 • punainen --> valitse vihertävä sävyte

 • keltainen --> valitse violetti sävyte

 • oranssi --> valitse sinertävä sävyte


 

Auttaako hopeashampoo?


Monelle tummahiuksiselle punainen sävy on se, josta halutaan eroon. Tällöin taittosävyksi kannattaa valita vihreään taittava sävyte. Yleensä tummissa hiuksissa punapigmentti korostuu, keskiruskeissa taas oranssi ja keltainen ovat näitä lämpimämpiä vivahteita. Minua ei punertavuus haittaa paitsi silloin, jos se myös kellertää (=oranssisuus). Sinisenkään taitto ei häiritse ellei väri viherrä eli tällöinkin keltainen pigmentti korostuu.

Olen huomannut, että minulle sopii parhaiten tuju, reippaasti sinertävä hopeashampoo, joka taittaa keltaisuutta ja ehkä hieman oranssiakin. Käytän itse Kaypron Anti-yellow -shampoota, joka muuten on pigmenttistä, edullista ja riittoisaa. Pidän hopeashampoota päässäni noin 45 minuuttia, jotta sävy tarttuu. Jostain syystä hopeashampoo nappaa minulla parhaiten käsittelemätömään tyveen. Tämä on varmasti hyvin yksilöllistä, sillä sävytteidenhän kuuluisi kai tarttua helpoiten käsiteltyyn hiukseen.

 

ruskeat hiukset


Miten minä sävytän hiukseni?


Muutaman vuoden aikana minulle on kertynyt iso kasa sävyttäviä shampoita ja hoitoaineita. Siniset hiukset vaativat omansa, samoin liukuvärjätyt latvat kaipasivat sävyn ylläpitoa.

Ylläolevasta kuvasta näkee hyvin, millaisia vivahteita käyttämissäni sävytteissä oikein on. Color Mask Shampoo sävyssä beige ei oikein enää auta hiusteni värin ylläpidossa, mutta olen sitäkin käyttänyt joskus sävyttämään vaaleampia latvoja. Ostin Color Glossin sävyn Silver steelin taittamaan kellertävää vaalean ruskeaa latvaa, mutta valitettavasti sen pigmentti ei ihan riittänyt haluttuun lopputulokseen. Uskoisin, että tuote on oikein mainio vaaleatukkaisille.

Toisinaan saatan sekoittaa Biozellin Colormaskin sävyjä Night sky ja Chocolate keskenään, jolloin värimassa on tuhkaisen ruskea. Tykkään myös käyttää KC Color Maskin Coffee* -sävytettä latvoihin, tosin jos levitän sen epätarkasti, minulle saattaa ilmestyä muutama vihertävä raita hiuksiin. Ehkä pitäisi laimentaa tätä hoitoaineeseen ja kammata hiukset, kun seos on vielä päässä. Lisäksi käytän tosiaan Kaypron hopeashampoota erityisesti tyveen, koska sinne se nappaa hyvin. Kuvasta huomaa, että tuote on todella pigmenttinen ja sinertävä, vetää varmaan blodin tukan nopeasti lilaksi!

 


Keskiruskeissa hiuksissa värin ylläpitäminen on toisinaan hieman haastavaa. Vaaleaan hiukseen verrattuna ruskeiden hiusten sävyttämiseen vaaditaan enemmän pigmenttiä ja usein myös pidempää vaikutusaikaa.

 

Värjäätkö tai sävytätkö sinä hiuksiasi? Kiinnitätkö huomiota omissa hiuksissasi värin lämpöisyyteen?

 

-Milja

 

 

*saatu blogin kautta.

Kommentit

 1. Itse juuri vaalensin hiukseni ja olen käyttänyt Biozellin silver. Ei ole ollut vaikutusta, mutta tämä sävy ei vielä olekaan tarpeeksi vaalea. :D Nyt sitten tekisi mieli taas tummia hiuksia, jotenkin tykästyin niihin. :D Pitää miettiä jaksaako siihen rumbaan enää lähteä. :D

  Taru
  stuffabout.fitfashion.fi

  VastaaPoista
 2. Kaunis sävy! En tiennyt, että noilla väreillä saadaan tuolla tavalla sävy muuttumaan. Hyvä postaus! En ole vähään aikaan tehnyt hiuksille mitään, mutta onneksi pipokelit alkavat kohta.
  http://belleepoquewedding.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. Kattava tietopaketti! Sulla on kyllä nätinväriset hiukset!
  Oma hiusväri vaihtelee kuparin sävyistä vaaleaan. Oma värini on melko maantienharmaa, eli oikeasti kai ruskea. Muut sävyt minua ei häiritse, mutta kellertävyyttä yritän poistaa hopeashampoolla :)

  Kivaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Hopeashampoo on kyllä passeli tuote keltaisen värin taittoon :)

  Kivaa viikkoa myös sinulle!

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia! Juu, kyllähän noilla saa väriä muutettua. :) Pipokelit tuovat kyllä helpotusta hiusten laittoon, itse vedin tänään päähän lierihatun, kun en ehtinyt tehdä hiuksille mitään aamulla.

  VastaaPoista
 6. Joo, ehkä pidempi vaikutusaika tai pigmenttisempi hopeashampoo toimisi paremmin? Totta, että ihan vaaleassa hiuksessa lopputulos näkyy helpoiten. :D Heh, hiusvärin päättäminen on joskus vaikeaa!

  VastaaPoista
 7. Blondina tulee sävyteltyä hiuksia harva se päivä kotona, ja vakkarina löytyykin Fudgen hypetetty hopeashamppoo joka toimii kyllä! Viileät sävyt on kyllä hiuksissa mun mieleen :-)

  VastaaPoista
 8. Fudgesta olen minäkin kuullut paljon hyvää! Haluaisin testata sitä, tosin ensin pitää saada näitä aiempia varastoja käytettyä :D Se toimii varmasti blondissa tukassa tosi hyvin! Pigmenttinsä vuoksi sitä voisi testata myös tummempiin hiuksiin.

  VastaaPoista
 9. Kiva postaus! Itse olen myös yrittänyt vaikka mitä kauniin viileän sävyn ylläpitoon. Olen värjännyt 6.1 sävyllä saadakseni tuhkaisuutta mukaan, mutta kun väri kuluu, hiuksista tulee aiiina inhottavan oranssiset. Joskus kokeilemani korjailut on johtaneet vihreäkirjavaan tukkaan :D hopeashampoon hauduttamisella tuskin tulee sitä riskiä kovin paljon.

  VastaaPoista
 10. Kiitos! :) Kuulostaa kyllä kovin tutulta, että viileä hiusväri muuntuu helposti oranssiksi tai sävytyskokeilut johtavat vihreän sävyihin. :D Ruskeaa hiusta on niin vaikea sävyttää viileäksi!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti