DIY: Hapsukorvakorut

Unohdan usein käyttää korvakoruja, vaikkakin isot ja erikoiset korvikset kiehtovat minua. Tämän vuoden korvakorutrendeihin mahtuu niin pampulakorviksia, metallisia ja roikkuvia statement-korviksia sekä hapsukorviksia. Inspiraatiokuvien innoittamana tein itse turkoosit hapsukorvakorut kirpparilta ostetuista langoista!

Isot ja massiiviset korvakorut, kyllä kiitos! Suuria korvakoruja on näkynyt tämän vuoden muotikuvastoissa paljon. Törmäsin eräässä kasarivaatekoosteessa Pariisin muotiviikon catwalk-kuviin, joista mieleeni painuivat erityisesti pitkät hapsukorvakorut. Pitkät ja värikkäät hapsukorvikset näkyivät ainakin Saint Laurentin SS 2017 -näytöksessä useammassakin asukokonaisuudessa. Vaikka hapsukorvikset esiteltiinkin Pariisissa kevään ja kesän trendeinä, sopivat ne mielestäni mainiosti myös syksyyn. Erityisesti kirkkaan punaiset hapsukorvakorut olisivat näin syksyllä tosi trendikkäät!
Hapsukorvakorut syntyvät melko nopeasti ja edullisesti. Käytin itse puuvillalankoja, jotka kävin ostamassa Ekocenteristä. Yksi tuollainen nippu lankaa maksoi 20 senttiä. Korvakoruihin käytin näitä kolmen vyyhdin verran eli hinnaksi tuli yhteensä vaivaiset 60 senttiä. Minulta löytyi ennestään hopeiset korvakorukoukut, jotka on tilattu aikaisemmin netistä muutamalla eurolla. Korvisten kokonaishinta jäi siis aika pieneksi

DIY: Hapsukorvakorut

Tarvikkeet:

pari pientä vyyhtiä puuvillalankaa
sakset
korvakorukoukut
(kampa)
Tee näin:

 1. Jaa puuvillalangat kahteen vyyhtiin. Jos sinulla on käytössäsi kolme vyyhtiä, jaa yksi niistä ja yhdistä se kahteen muuhun lankavyyhtiin.
 2. Solmi lankavyyhti keskikohdasta kiinni. Jätä langat roikkumaan, sillä niihin kiinnitetään korvakorukoukku.
 3. Kieritä lankaa pari kierrosta lankanipun ympärille.
 4. Solmi korvakorukoukku kiinni lankavyyhdin päähän solmittuihin lankoihin.
 5. Leikkaa lankavyyhti auki toisesta päästä.
 6. Erottele langat kammalla tai sormin. Jos langat eivät meinaa suoristua, kampaa ne kostealla kammalla. Tasoita lopuksi lankojen päät.
Hapsukorvakorut valmistuivat nopeasti, sillä hommaan meni yhteensä ehkä 15 minuuttia. Jätin korvakorukoukkuihin kiinnitetyt langat roikkumaan, sillä jos korvakoru irtoaa koukusta, sen saa helpommin kiinnitettyä takaisin. Toistaiseksi kuitenkin nämä ovat pysyneet paikoillaan hyvin.
Kuten jo alussa mainitsin, käytän melko vähän korvakoruja. Koska korvanlehteni eivät ole tästä syystä kovin tottuneet painoon, tekevät hiemankin painavammat korvikset korvanlehdistä arat. Ihme kyllä nämä korvakorut tuntuvat tosi kevyiltä eivätkä ne ole aiheuttaneet yhtään aristelua korvissa. Hyvä juttu, sillä näitä olisi tosi kiva käyttää esimerkiksi jossain illanistujaisissa!

Mitäs tykkäät tällaisista isoista korvakoruista?
-Milja

Kommentit

 1. Vau, nuo on tosi kivat! Mulla on kans muutamat hapsukorvikset, vaikka en tämän trendin alkaessa ollut oikein varma, tykkäänkö :D Mutta sitten ihastuin hapsujen leikkisyyteen.

  Nää DIY-postaukset on tosi mahtavia!

  VastaaPoista
 2. Upeat korvikset ja rohkea väri. Olen aina tykännyt isoista korviksista vähän boheemin asun kanssa.

  VastaaPoista
 3. Oi hitsi nämä on tosi kivat ja vaikutti tosi helpoilta tehdä! oon ite hiukan huono käyttämään korviksia, mutta yritän aina silloin tällöin tsempata!

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
 4. Tosi kivannäköiset korvikset tuli ja yllättävän helpolla ohjeella! Kiva lahjaidea :)

  VastaaPoista
 5. Nämä oli kyllä nopea ja helppo tehdä :) Kiitos!

  VastaaPoista
 6. Kiitos, nämä syntyivät kyllä nopeasti ja edullisesti! Minulla on ihan sama juttu :D

  VastaaPoista
 7. Kiitos! Isot korvikset sopivat kyllä mainiosti boheemiin tyyliin :)

  VastaaPoista
 8. Minullakin meni hetki, ennen kuin lämpenin isoille korvakoruille ylipäätään. Hapsut ovat kyllä aika leikkisät :) Kiitos, kiva että olet tykännyt!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti