DIY: Ovikoriste pihlajanmarjoista

Luonnonmateriaalit ovat mielestäni ihan ykkönen askartelussa. Paitsi että ne näyttävät kauniilta, ne ovat myös ilmaisia. Ylimääräinen materiaali on helppo kierrättää tai askartelut voi heittää käytön jälkeen biojätteeseen. Tällä kertaa syntyi ovikoriste pihlajanmarjoista.

Minulla on ollut tapana vaihdella ulko-oveen koristetta vuodenaikojen mukaan. Yleensä olen tehnyt kranssit ja muut ovikoristeet itse, ja ne usein myös menevät rikki säilytyksessä tai muuten huonoksi ajan myötä. Nyt syksyllä oli taas aika miettiä, mitä keksisin tällä kertaa ulko-oveen kotiintulijan (ja naapureiden) mieltä ilahduttamaan.

Jälleen kerran Pinterestiä sellaillessani (kylläkin toisessa tarkoituksessa) törmäsin koristeisiin, joissa punaisia marjoja oli pudotettu rautalankaan. Tadaa! Pihlajanmarjat toimivat tässä erinomaisesti, koska ne ovat melko kovia eli helppo pujottaa rautalankaan. Lisäksi niitä on juuri tähän vuodenaikaan hyvin saatavilla. Itse asiassa minun tarvitsi vain kurkottaa hieman parvekkeelta ja poimia kourallinen sen kohdalla olevasta pihlajanoksasta.Pihlajanmarjakoristeen tekeminen on todella yksinkertaista. Oma rautalankani oli vähän turhan paksua, ainakin ripustuskoukun olisi voinut tehdä ohuemmasta langasta, siillä marjat meinasivat liiskaantua kun käytin vähän liikaa voimaa askartelun loppuvaiheessa. Rautalangan tulee kuitenkin olla tarpeeksi paksua siihen, että siitä saa muotoiltua haluamansa muodon. Itse päädyin tietysti sydämeen.

Marjathan alkavat kuivua ja kurtistua vähitellen, mutta minusta se ei näytä ollenkaan pahalta. Tuoreena marjat ovat tietysti näyttävimmillään, ja näitä voisikin tehdä lyhytaikaiseen käyttöön vaikka juhliin.Kokeilin viime syksynä tehdä pihlajanmarjoista vispipuuroa, mutta siitä tuli kyllä pahaa. Taidan jättää pihlajanmarjat toistaiseksi linnuille - ja askarteluihin.

Mihin sinä olet käyttänyt pihlajanmarjoja? Tykkäätkö koristella myös kotisi ulkopuolta vuodenaikojen mukaan?

- Anniina

Kommentit

 1. Onpa kivannäköinen! Kun vaan olisi enemmän aikaa, tekisin niin mielelläni itsekin! Tämä tosin vaikuttais just sopivan simppeliltä myös miulle - voi olla, että täytyykin käydä huomenna keräilemässä vähän pihlajanmarjoja! :)

  VastaaPoista
 2. Hei toi on kiva tosiaan! Itse en ole oikein mikään armoitettu näpertelijä, mutta ehkä saisin pihlajanmarjat suostuteltua rautalankaan :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis kranssi. Itse käytän pihlajanmarjoja hyytelöön. En osaa ollenkaan askarrella.

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Hyytelöä en ole kokeillut, en oikein tiedä minkä kanssa sitä käyttäisi.

  VastaaPoista
 5. Kiva että innostuit :)

  VastaaPoista
 6. Viime syksynä pujoteltiin hoitolasten kanssa pihlajanmarjoja neulan avulla lankaan ja laitettiin roikkumaan kepeistä. Tuli erilaisia mobileita ja ovikoristeita. Hammastikuista ja pihlajanmarjoista rakennettiin erilaisia rakennelmia. Hyvää sorminäppäryyttä. Jostain luin, että pieni hetki pakkasessa vie pihlajanmarjojen kirpeyttä pois, jos niistä haluaa jotain syötävää tehdä. Itse en ole koskaan kokeillut. Ihana tuo sydän! Olisikohan meillä rautalankaa...

  VastaaPoista
 7. Oo, kuulostaa kivalta! Oon haaveillut, että jos mulla olis piha niin sinne vois tehdä enemmänkin kaikenlaisia koristeita luonnonmateriaaleista, esimerkiksi helmiverhoja pihlajanmarjoista tai kävyistä :) Ton pakkasjutun oon kuullut, mutta ei auttanut sen mun vispipuuron kohdalla :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti