DIY: Rusettiponkkari

Oletko törmännyt joskus kaupoissa näihin hauskoihin hiuslenkkeihin ja -pantoihin, joiden sisällä on rautalanka? Sen avulla ne saa taivutettua kivaan "rusetin" tai solmun muotoon ja päät jäävät pystyyn. Rautalangalla boostattu rusettiponkkari on helppo tehdä myös itse.

DIY Rusettiponkkari


Tarvitset:

 • Palan kangasta

 • Rautalankaa

 • Teippiä

 • Sakset

 • Ompelukoneen

 • Nuppineuloja
1. Leikkaa rautalangasta noin 30 cm mittainen pätkä. Taita rautalangan päät sormilla lenkiksi ja kieputa ylijäävä lanka itsensä ympäri. Päällystä teipillä, jotteivat rautalangan päät revi kangasta rikki.2. Leikkaa kankaasta 10 x 25 cm kokoinen pala. Suorista rautalanka jos se on kiepillä kuten minulla oli.3. Taita kangas kaksinkerroin ja kiinnitä nuppineuloilla. Leikkaa kangaspalan päät viistoon. Ompele kappale kiinni kaikilta reunoilta, jätä keskelle pieni aukko kääntämistä ja rautalankaa varten.4. Käännä ympäri, laita rautalanka sisään ja ompele aukko käsin kiinni. Rusettiponkkari on valmis taiteltavaksi muotoonsa!

Muista, että rautalanka ei kestä taittelua loputtomiin vaan katkeaa jos sitä vääntelee liikaa. Ponkkari kannattaakin taitella valmiiksi sopivaan muotoon, omien hiusten kokoiseksi.Mitä luulet, osaisitko näillä ohjeilla tehdä itse rusettiponkkarin? 

- Anniina

Kommentit

 1. Ohjeesi ovat hyvät, mutta mun diy-hermo heikko. Onneksi meiltä löytyy himasta pari parempaa tekijää, joten tee-se-itse proggikset saan jättää huoletta muille :)

  VastaaPoista
 2. Saattaisi onnistua! Tosin ompelukoneen kanssa emme ole oikein kavereita :D Tuli tosi kiva ja tyttömäinen!

  VastaaPoista
 3. Tulipas siitä kiva :) Ohjeet on hyvät, näillä varmasti onnistuisi :)

  http://lifewithhannamari.blogspot.fi/?m=1

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva ohje! Tätä voisi joskus kokeilla :)

  https://heidi-karoliina-a.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Kiva että tykkäät! :)

  VastaaPoista
 6. Haha, no tämän pitäisi onnistua vaikka pienemmiltäkin käsiltä :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti