Tervetuloa syksy! 5 parasta juuri nyt

Olen ehdottomasti syysihminen! Asiaan voi tietysti vaikuttaa se, että olen syntynyt syksyllä ja omiin synttäreihin, koulun ja kaiken uuden alkuun liittyvä innostus ja jännitys on jäänyt päälle. Rakastan syksyn fiilistä, sitä miten tuntuu, että on jotenkin luvallisempaa olla ihan rauhassa ja kotona.

Mainitsin aiemmin, että vietin kesän töissä pääkaupunkiseudulla. Kesä oli erittäin onnistunut, mutta on aivan ihanaa olla kolmen kuukauden matkalaukkuelämän jälkeen taas kotona. Olen siis jotenkin erityisen fiiliksissä syksystä tänä vuonna.

Kahden kaupungin välillä ravaamisen jälkeen tuntuu luksukselta, että ei tarvitse lähteä minnekään. Nyt kun opinnot eivät ole vielä alkaneet eivätkä syksyn työkuviot varmistuneet, nautin siitä, ettei tarvitse tehdä yhtään mitään. Olisiko tämä voinut jatkua vähän pidempään kuin viisi päivää, pliis?

Onneksi fiilistelyä voi jatkaa, vaikka arki pian pyörähtääkin taas täysillä käyntiin. Usein se innostus jää jonnekin arjen jalkoihin, mutta yritän parhaani.

5 parasta juuri nyt


1. Aurinkoiset päivät ja tunnelmalliset illat. Koko Jyväskylässä oloni ajan on ollut upeita aurinkoisia päiviä. Kävin jopa juoksemassa Harjun portaita, kun eräs ystäväni huijasi mut siihen (luulin että mennään vain kävelemään)!

Eilen käytiin pyöräilemässä Tuomiojärven rannalla ja ihasteltiin upeaa auringonlaskua. Oli kylmä enkä ollut tajunnut laittaa hanskoja ja pipoa. Kotiin tullessa oli niin ihanaa mennä saunaan. Tuntui, että syksy on nyt täällä.

2. Oma koti. Asuin kesän sukulaiseni luona, joten miten ihanaa onkaan nyt olla omassa kodissa omien tavaroiden keskellä. Toisaalta havahduin taas siihen, miten paljon tätä tavaraa onkaan. Seisoin ensimmäisenä päivänä kokonaisen vaatekaappini edessä enkä tiennyt mitä laitan päälle, kesällä ei ollut juuri koskaan sitä ongelmaa, kun vaihtoehtoja oli rajatusti.

Olen ollut viime aikoina tosi inspiroitunut sisustamaan pitkästä aikaa. Kaikki alkoi siitä, kun vierailimme Miljan kanssa Alvar Aallon kotitalossa Munkkiniemessä (siitä lisää myöhemmin!). Olen potenut pitkään lievää sisustusangstia, koska tämä meidän 80-luvun asuntomme on hieman tunkkainen. Nyt olen kuitenkin pistänyt monet tekstiilit uusiksi ja tuntuu taas ihan hyvältä. Vielä pitäisi keksiä ainakin verhot olohuoneeseen.3. Tuoreet vihannekset ja kasvikset. Sadonkorjuun aika on ihanaa, kun tuoreita ja kotimaisia kasviksia on paljon tarjolla ja niitä saa edullisesti. Kesän aikana tuli kokkailtua aika vähän ja sen sijaan syötyä ihan liikaa eineksiä (miten ihmiset oikeesti tekee sen, syö terveellisesti ja käy töissä?). Päätin, että kun tulen kotiin, panostan raikkaaseen, kevyeen ja puhdistavaan kasvisruokaan.

Törmäsin töissä puhdistuskuureista kirjoittaessani tähän Katja Kokon 7 day simplifying detox -reseptipankkiin ja olen ottanut sieltä käyttöön monta reseptiä. Tähän mennessä olen tehnyt mehuja, smoothieita ja punajuuri-fenkolisosekeittoa. Vaikka kutsun tätä ruotuun palaamistani puhdistuskuuriksi, olen kyllä syönyt tässä viiden päivän aikana myös yhden pitsan ja hampurilaisen. Rajansa kaikella!4. Uudet harrastukset. Syksy on uusien harrastusten aloittamisen aikaa ja lapsena mulla olikin ihan älyttömästi harrastuksia. On niitä toki vieläkin, mutta ne ovat vähän erilaisia. Kuten tämä blogi, sitä voi tehdä silloin kun huvittaa. Välillä kaipaa jotain säännöllisempää harrastusmenoa ja tänä vuonna olenkin ilmoittautunut keramiikkakurssille!

Koska luonnollisestikin olen kirjoittanut viime aikoina todella paljon, huomaan että kaipaan vahvasti jotain muuta luovuuden ja itseilmaisun kanavaa. Vaikuttaa siltä, että kuvallinen ilmaisu kiinnostaa nyt pitkästä aikaa. Ostin öljyvärit ja aion maalata taulun. Aloitin myös bullet journalin, jonne aion paitsi alkaa pitää päiväkirjaa, harjoitella piirtämistä.

Jos vielä saisin pari uutta harrastusta, niin menisin laulu- ja tanssitunneille. Mutta harmillisesti vuorokaudessa on vain 24 tuntia.

5. DIY-jutut. Tämäkin on harrastus, mutta ei uusi vaan ihan vanha ja erityisen lemppari. Suoraan sanottuna tuntuu, että tämä blogi on ollut mun osalta hieman hunningolla koko kesän. Yllättävän hyvin sain ulos sen postauksen viikossa (miten ihmiset oikeesti tekee sen, bloggaa ja käy töissä?), mutta en juuri ehtinyt keskittyä. Ideoita riittää, mutta aika niiden toteuttamiseen ei ollut – ja nyt on! Jipii!

Mikä sinusta on parasta syksyssä?

- Anniina

Kommentit

 1. Nyt on ollut kyllä ihanan aurinkoisia päiviä♥ Toivottavasti niitä riittäisi pitkälle syksyyn! :) Ihanaa syksyä sinne! :)

  VastaaPoista
 2. Mäkin oon syksy ihminen. Tietysti kesä on ihana vuodenaika, mutta jotenkin syksy on vielä ihanempi. Kuulas ja raikas ilma on ihan parasta!

  VastaaPoista
 3. Syksy on ihan parasta! Voisin tehdä oodin syksylle kerrospukeutumisesta sadepäiviin ja ruska-aikaan :-D rrrrrakastan syksyä - täydellinen vuodenaika ilman pahoja siitepölyjuttuja, miljoonaa hyttystä ja tuhannen asteen pakkasia. :-D

  Outi / Pisteitä Ruudulla
  http://pisteitaruudulla.blogspot.com

  VastaaPoista
 4. Tohon ihan ensimmäisen kappaleen lauseeseen mä niin samaistun ja sanoin ihan saman mun ystävälle yks päivä! Se kun manasi syksyä niin mä sanoin, että jostain syystä mulla on ensimmäistä kertaa tosi levollinen ja odottava olo kun saa luvan kanssa olla vaan kotona tekemättä mitään! Jostain syystä varsinkin nyt lapsen saannin jälkeen huomaan väkisinkin järjestäväni kaikkea ohjelmaa kesäksi että olisi mahdollisimman tapahtumarikas kesä ja jäisi paljon muistoja ja tulisi ulkoiltua paljon ja hirveä stressi siitä jos ei sitten teekään mitään erikoista. Varsinkin kun tämä kesä oli sään puolesta tosi kehno eikä oikein voinutkaan tehdä mitään. :)

  Mua rupes kiinnostaa myös tuo Katja Kokon puhdistuskuurilinkki minkä mainitsit ja aion ehdottomasti tutustua siihen paremmin. :)

  - Nina / Monta syytä rakastaa

  http://www.montasyytarakastaa.com

  VastaaPoista
 5. Mä tunnistan tuon erittäin hyvin, ja varmaan monella meistä suomalaisista iskee vähän sellainen kesästressi, että nyt kun on kesä niin siitä pitää nauttia täysillä. Itse kun asuin tosiaan kesän Helsingissä tuli myös järjestettyä aika paljon ohjelmaa sillä ajatuksella, että nyt kun olen täällä niin pitää tehdä kaikkea. Se oli tosi kivaa, mutta myös vähän väsyttävää lopulta. Tutustu ihmeessä tuohon linkkiin, siellä on hyviä reseptejä :-)

  VastaaPoista
 6. Haha, siinä tulikin monta hyvää syytä lisää :D

  VastaaPoista
 7. Niinpä! Kiitos samoin :-)

  VastaaPoista
 8. Jep, oon samaa mieltä! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti