TESTISSÄ: Hiusten vaalentaminen sitruunalla - Osa 1: Sitruuna,omenaviinietikka & hunaja

Sitruunan mehulla voidaan poistaa hiuksista väriä ja metallikertymiä ja näin kirkastaa vaaleita hiuksia tai saada aikaan vaaleita raitoja. Sitruuna kuivattaa hiuksia voimakkaasti, minkä takia sen kanssa kannattaa käyttää myös hoitavia ainesosia. Tässä postaussarjassa testaan kolmea sitruunavaalennusreseptiä.

Milja jo vihjasikin, että minulla on suunnitteilla jotain liittyen keittiökaapin tarvikkeisiin kauneudenhoidossa. Ja se juttu on tämä, nimittäin postaussarja, jossa kokeillaan vaalentaa hiuksia kolmella eri reseptillä. Kaikkia niitä yhdistää sitruuna.

Kerroin aiemmin oman hiusvärin kasvatusprojektistani ja sillä tiellä ollaan edelleen, vaikka taistelen noin joka toinen päivä vastaan halua ostaa kaupasta vaalea hiusväripurkki. Yleensä se halu taantuu aina hetkeksi, kun mietin kaikkia niitä myrkkyjä, joita en halua päähäni enkä elimistööni enkä edes viemäriini.Sitruunan mehu on luonnollinen tapa puhdistaa ja vaalentaa hiuksia. Sillä voidaan poistaa hiuksista väriä ja metallikertymiä ja näin kirkastaa vaaleita hiuksia tai saada aikaan vaaleita raitoja. Sitruuna taittaa lämpimään eli se poistaa myös esimerkiksi hopeashampoolla aikaansaadun viileän sävyn.

Sitruuna myös kuivattaa hiuksia voimakkaasti, minkä takia kaikissa näissä kolmessa testaamassani reseptissä on käytetty myös muita ainesosia. Ne hoitavat ja kosteuttavat hiuksia. Pelkällä sitruunamehulla lotraaminen olisi hiuksille raju kokemus.

Parhaiten sitruuna toimii käsitellyissä eli värjätyissä hiuksissa, mutta olen tehnyt tämän käsittelyn hiuksilleni nyt pari kertaa ja mielestäni saan sillä raitoja myös omiin, käsittelemättömiin hiuksiini ja hiusten kokonaisilme kirkastuu hieman. Tätä on tietenkin aika vaikea saada dokumentoitua kuviin, koska muutenkin hiukseni vaikuttavat vaihtavan sävyä kuvasta toiseen.

Auringonvalo voimistaa vaalentavaa vaikutusta, joten kesällä kannattaa mennä litku päässä ottamaan vähäksi aikaa aurinkoa. Tein saman vaalennuksen sekä kesällä hellepäivänä että sateisena syyspäivänä ja mielestäni vaikutus oli auringonvalon kanssa selvästi suurempi. Tässä kuitenkin ennen- ja jälkeen-kuvat tuolta jälkimmäiseltä kerralta.

EnnenJälkeenHiusten sitruuna, omenaviinietikka & hunaja -vaalennus


2 dl vettä
2 rkl hunajaa
2 rkl omenaviinietikkaa
sitruunan mehu

Lämmitä vesi ja lisää hunaja, omenaviinietikka ja sitruunan mehu. Sekoita hyvin ja jäähdytä. Kun seos on jäähtynyt, levitä se kosteisiin hiuksiin joko käsin tai sumutepullon avulla. Anna vaikuttaa 20-30 minuuttia. Pese hiukset shampoolla ja muista hoitoaine.

Oletko kuullut koskaan hiusten vaalentamisesta sitruunalla? Entä kokeillut?

- Anniina

Resepti: Askel Terveyteen

Kommentit

 1. Olen kokeillut hiusten vaalentamista sitruunalla joskus teininä ja silloin laitettiin hiuksiin pelkkää sitruunaa!

  VastaaPoista
 2. Hui! Varmaan tehokasta, mutta voi kuivattaa hiuksia? :)

  VastaaPoista
 3. Vitsi, oon pitkään halunnut raitoja mun hiuksiin ja tässä ois kyllä hyvä tapa testata, eikä aiheutuis hirveetä vahinkoo! Pitääpä laittaa korvan taakse! :)

  VastaaPoista
 4. Tämä postaussarja herätti mun mielenkiinnon! Suunnittelin samaa, mutta en uskaltanut, kun omat hiukset ovat just oman väriset ja hyvässä kunnossa. Ajattelin jos sitruunan sekoittaa saveen ja jotakin hoitavaa. Odotan jo seuraavia testejä aiheesta!

  http://belleepoquewedding.blogspot.fi

  VastaaPoista
 5. Kuullut olen, mutta en kokeillut. Tätä voisi melkein kokeilla, mutta minulle ei vain sovi tuo lämpimään taittava sävy. Joten jos sitruunahoidosta saisi sen lämpimään taittavan omianisuuden pois jollain konstilla, niin voisin kokeilla vaikka heti.

  VastaaPoista
 6. Jep, kannattaa kokeilla jos yhtään kiinnostaa, ei pitäisi syntyä suurta vahinkoa :)

  VastaaPoista
 7. Joo, savi on yksi vaihtoehto! Sitä mulla ei kylläkään ole tulossa testiin :(

  VastaaPoista
 8. Hmm joo, se voi olla ongelma jos haluaa kaikin tavoin vältellä lämpimiä vivahteita :/ En tiedä saako sitä muuten pois kuin jälkikäteen hopeashampoolla.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti