DIY: Itse painettu synttäripaita

Kankaanpainanta on aika helppoa, vaikkei sen kummempia välineitä omistaisikaan. Itse olen painanut monet paidat ja kangaskassit kontaktimuovin avulla.

Kiinnititkö huomiota päälläni olevaan paitaan viikon takaisessa synttäripostauksessani? En enää muista, miksi etsin taannoin Pinterestistä ideoita 25-vuotissynttäreille, varmaan jotain teoreettisia juhliani varten :D En siis juhlinut tuota merkkipäivää oikein mitenkään, mikä kylläkin johtui itsestäni riippumattomista syistä. Yksi kesätöidenloppumissamppanja olisi korkkaamatta, joten varmaan otan vahingon vielä takaisin jokin viikonloppu,  kilistelen menneen syntymäpäiväni kunniaksi ja vedän tämän synttäripaitani päälle.

Törmäsin nimittäin Pinterestissä synttäri-ideoita selaillessani kivaan paitaan ja tee-se-itse-tyyppinä mietin tietysti heti, että tuollaisenhan voisi tehdä itse. Ysäri ja kaiken maailman vuosilukuprintithän ovat molemmat cool, joten miksei pukisi päälleen omaa syntymävuottaan? Mielestäni tämä olisi myös aika kiva lahjaidea vaikka pyöreitä täyttävälle. Teinkin tulostettavat printit valmiiksi 20, 25 ja 30 vuotta lähiaikoina täyttäville ikäluokille. Ne löytyvät postauksen lopusta!


DIY Synttäripaita omalla syntymävuodella


Tarvikkeet:

 • Valkoinen t-paita

 • Painettava teksti tulostettuna peilikuvana

 • Kontaktimuovia

 • Mattopuukko

 • Kangasväriä

 • Sanomalehteä tms suojaksi

 • (Teippiä)
1. Tulosta teksti peilikuvana.

2. Leikkaa mattopuukolla paperista kirjaimet ja numerot irti. Jätä O- ja A-kirjaimille ja yseille kaistale, joka pitää niiden keskikohdat paikallaan. Voit vahvistaa kaistaleet teipillä.

3. Jäljennä kuvio kontaktimuoville ja leikkaa samalla tavalla kirjaimet ja numerot irti.4. Irrota kontaktimuovin taustapaperi ja asettele sabluuna paidan rintamukseen. Liimaa se huolellisesti kiinni kankaaseen. Muista laittaa paidan väliin suojaksi paperia, esimerkiksi muutama sanomalehden sivu tai mainoslehti.

5. Tuputtele väri varovasti sabluunan päältä ja anna kuivua. Värin kuivuttua saatat huomata että se on levittäytynyt epätasaisesti, ja silloin voi tuputella toisen kerroksen niihin kohtiin, joissa väriä on ohuelti. Irrota sabluuna ja väritä vielä siveltimellä O- ja A-kirjainten sekä ysien vajaat kohdat. Anna kuivua.

6. Muista kuivumisen jälkeen silittää kuvio leivinpaperin läpi, jotta se kestää pesun.Mielestäni tästä tuli aika kiva, vaikka itse sanonkin. Printti ei ole liian räikeä tai itsestäänselvä ja sitä voi käyttää ihan muuten vain. Tarkkanäköinen kuitenkin saattaa kekata, että vuosiluvulla on jokin merkitys.

Alta voit tulostaa valmiiksi tekemäni printit 20-, 25- tai 30-vuotiaalle. Linkeistä pääset PDF:ään, jonka voi ladata ja tulostaa.
1987 / 1988
1992 / 1993
1997 / 1998


Pukisitko sinä syntymävuotesi printtinä päällesi vai haluatko pitää ikäsi salaisuutena? :D

- Anniina

Kommentit

 1. Aivan mahtava idea lahjaksi tai miksei itellekkin :) Sait aikaan todella siistin lopputuloksen ja tietämättä tuota paitaa voisi luulla ihan kaupasta ostetuksi!

  VastaaPoista
 2. Hieno lahjaidea. Itse en käytä valkoisia vaatteita.

  VastaaPoista
 3. Aika hauska idea, hyvinkin voisi Original 1994 -paidan tehdä! :D

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva idea! Eikä tekeminenkään vaikuttanut liian haastavalta. Sulla on aina niin kivoja DIY juttuja, oon saanut paljon hyviä vinkkejä, kiitos! :)

  VastaaPoista
 5. Voi miten kiva kuulla! :)

  VastaaPoista
 6. Okei, mikä vika valkoisissa vaatteissa? :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti