DIY: Makramee-seinävaate

Tämä aloittelijan makramee-seinävaate onnistuu kahdella solmulla: tasosolmulla ja silmusolmulla. Postauksessa myös ohjevideot solmujen tekemiseen!

Olen jo pitkään halunnut kokeilla tehdä pienen seinävaatteen makramee-tekniikalla. Kun sitten loppukesästä pyörin sattumalta Oulunkylän Lankamaailmassa ja törmäsin kivanvärisiin kuteisiin, muistin tämän. Olisikohan tämä väri oliivi vai mikä? Joka tapauksessa se kiehtoi mua kovasti. Makramee-kokeiluihin mua innoitti myös Saara, joka esitteli Instagramissa ihania oksaan solmittuja makramee-töitään. Siispä hain oksan Jyväskylän harjulta ja lähdin kokeilemaan.


DIY Makramee-seinävaate


Helpointa on työskennellä niin, että oksa ja makramee-työ roikkuu jostain, esimerkiksi seinällä tai kahden tuolin välissä. Itse tein lattialla lähinnä näiden kuvien takia :D1. Leikkaa kuteesta kymmenen 2,5 m pituista pätkää. Solmi ne oksalle tasaisin välein tekemällä kuteesta lenkki oksan ympärille ja vetämällä kuteen päät sen läpi.2. Aloita työ tasosolmuilla, katso video solmun tekemisestä alta. Tee ensin ensimmäinen rivi valmiiksi.3. Jatka solmeilua niin, että jätät toisessa kerroksessa kaksi reunimmaista kudetta vapaaksi. Solmut syntyvät ristikkäin ensimmäiseen riviin nähden. Tee vielä kolmas kerros samalla tavalla kuin ensimmäinen.4. Tee vaakasuuntainen pinta sopivan matkan päähän tasosolmuista silmusolmuilla. Katso silmusolmun tekeminen videolla alta.5. Jätä sopivan kokoinen väli kuteita roikkumaan suorana ja tee toinen vaakarivi solmusilmuja. Jatka vielä tasosolmuja kuten ylempänä, parin rivin verran tai vaikka kolmen, jos kuteen pituus riittää. Viimeistele työ solmimalla kuteiden päät merimiessolmuilla ja leikkaa päät samanpituisiksi.

Mitäs tykkäät? Omasta mielestäni tästä ei tullut ihan niin kaunis kuin kuvittelin, johtuen ainakin siitä että leikkasin alunperin liian lyhyet pätkät kudetta ja solmin niihin epätoivoisesti lisää pituutta, jonka vuoksi noista viimeistelysolmuista tuli hieman köykäisiä. Mutta 2,5 m pituus pitäisi riittää tähän ja ehkä siihen lopun kolmanteenkin tasosolmuriviin.

Oletko sinä kokeillut koskaan makramee-tekniikkaa?

- Anniina

Kommentit

 1. Kun oppis tekemään tätä. jotenkin olen ihan liian laiska :) Nätti lopputulos.

  VastaaPoista
 2. Upea! Olen jättänyt kaikki kutomiset ja virkkaamiset muiden iloksi, joten en ole kokeillut makrameen tekemistä:) Olisi kyllä hauska kokeilla!

  VastaaPoista
 3. Hieman viitseliäisyyttä tietysti vaatii :D Mutta ei ole vaikeaa :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Mäkään en oikeastaan neulo enkä virkkaa :D

  VastaaPoista
 5. Olen kokeillut makrameeta koulussa aikoinaan. Minusta se oli hauskaa ja nyt kun katsoin sinun tekevät videot tekeminen näytti myös helpolta. Käsillä tekeminen on muuten ihan parhautta ja parantaa keskittymiskykyämme. Aivojumppaa ja valmis lopputulos on tuottaa myös mielihyvää! Kiva postaus ♥

  VastaaPoista
 6. Oot aivan oikeassa :) Kiitos!

  VastaaPoista
 7. Ihana DIY!! Tosi kivan näköinen lopputulos sulla :) Mä aina ihastelen muiden makramejuttuja, mutten oo itse vielä koskaan kokeillut :p

  - Kiia / https://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 8. Kiitos paljon Kiia! Kokeile ihmeessä :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti