Maailman helpoin DIY nro 2: Korilamppu

Sisustustrendejä seuraavilta ei ole varmaan jäänyt huomaamatta nyt joka paikassa esillä olevat korilamput. Yksinkertaisimmillaan lampunvarjostin voikin olla vain valmis punottu kori käännettynä toisinpäin.

Olenko se vain minä, vai tuleeko korilamppuja oikeasti vastaan nyt ihan joka paikassa? Ainakin uudessa Goodio-kahvilassa Helsingin Kanavarannassa kiinnitin huomiota lamppuihin, ja olen bongannut DIY-kattolamppuja ainakin Lack of colour- sekä Ruususuu ja Huvikumpu-blogeista.

Meidän jalkalamppu on ollut jo pitkään oikea murheenkryyni. Siinä oli alunperin lasinen lampunvarjostin, mutta meikäläinen kerran imuroidessa kaatoi lampun ja varjostin räsähti rikki. Vuosien aikana siinä on ollut jos jonkinlaista viritelmää, erilaisia erikseen ostetuja varjostimia. Edellinen oli ihan okei Ikean valkoinen simppeli varjostin, mutta se oli suhteessa liian iso tuohon.

Käytin Ikean lampunvarjostimen runkoa hyväksi ja kumosin sen päälle Luhta Homen korin. Osasin suunnata Kärkkäisille hakemaan juuri tällaista koria, koska mielestäni se näytti tuossa Lack of Colour -blogin postauksessa niin kivalta kattolamppuna.Vasemmalla puolella entisen lampunvarjostimen kehys, jonka päälle vain asettelin korin alassuin. Hieman pelkäsin, varjostaako tuo kori tarpeeksi eli tuleeko valosta liian kova ilman "oikeaa" varjostinta, mutta ei ollenkaan. Mielestäni korin kuvio ei myöskään luo liian häiritseviä varjoja seinille, kuten jotkin kuviolliset lampunvarjostimet joskus tekevät.Minulla on ollut jo pari kuukautta päällä pitkästä aikaa kunnon sisustusinspiraatio, ja kivahan se on välillä piristää kotia pienillä uudistuksilla. Vielä pitäisi saada uudet verhot olohuoneeseen. Olen kehittänyt pakkomielteen mustavalkoisista Marimekon Lokki-verhoista, mutta ne olisivat taas vähän suurempi sijoitus.

Meillä alkaa olla aika paljon ruskeaa, kuten lattia, ikkunoiden pielet ja verhotangot, joihin ei itse vuokra-asunnossa voi vaikuttaa. Lisäksi ruokapöytämme on tummanruskea ja yhtäkkiä on ilmestynyt muutamia maanläheisien värisiä sisustuselementtejä, kuten tämä korilamppu. Mustavalkoiset verhot siis kirkastaisivat varmasti ilmettä!

Mutta mitä tykkäät lampun tuunauksesta? Oletko sinäkin ihastunut korilamppuihin?

- Anniina

Kommentit

 1. Bongasin itse vasta ihan lähipäivinä näitä korilamppuja blogeista. Oikein kiva idea, näyttää hyvältä! :)

  http://lifewithhannamari.blogspot.fi/?m=1

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Mäkin tykkään :)

  VastaaPoista
 3. Kyllähän toi toimii ja näyttää luovan kivan tunnelman kun lamppu on päällä. Itsellä ei ole vielä aiemmin tullut näitä korivarjostimia vastaan mutta kiva idea!

  VastaaPoista
 4. Hauskan näköinen lamppu, enpä olisi itse keksinyt! :D

  VastaaPoista
 5. Tuo varjostin näyttää tosi kivalta etenkin, kun siinä on valo. Minä en ole kiinnittänyt missään huomiota korivalaisimiin. Tosin nyt on muutenkin ollut sisustusjutut tauolla. Ehkä tässä taas syksyn mittaan innostuu enemmän.

  VastaaPoista
 6. Kiitos! Mullakin menee sisustusinspis kausittain, nyt on taas ollut pitkään vähän enemmän innostusta ilmassa :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti