DIY: Sudenkorentoheijastin

Sudenkorentoheijastimet tuntuvat olevan tämän syksyn juttu. Korennon siivet syntyvät heijastinkankaasta ja ranka eri kokoisista helmistä.

Oletko törmännyt tänä syksynä näihin heijasinkankaasta ja helmistä tehtyihin sudenkorentoihin? Minusta tuntuu, että näitä tulee vastaan nyt joka paikassa, blogeissa ja Pinterestissä. Sinooperissa (miten kivaa, että Jyväskylässä on taas Sinooperi ja vieläpä keskustassa) oli myös korentoheijastimia esillä, ja myytiin valmiita askartelupakkauksiakin näiden tekemistä varten.

Meiltä löytyi kotoa kaikki muut tarvikkeet paitsi heijastinkangas, joten äitini pyysi minua askartelemaan näitä hänelle. kangasta löytyi 5 cm paksuisena nauhana Sinooperista, ja tuo koko riitti juuri sopivasti korennon siipiä varten.


Sudenkorentoheijastin


Heijastinkangasta/nauhaa
Yksi isompi helmi ja neljä pienempää
Nahkanauhaa tms. lankaa
Papukaijalukko
Sakset1. Leikkaa heijastinkankaasta kaksi samanlaista siipipalaa. Kannattaa piirtää aluksi kaava vaikka kopiopaperille, jonka avulla leikkaa samanlaiset kappaleet. Leikkaa paloihin neljä viiltoa kuvan osoittamalla tavalla.

2. Pujota nauha papukaijalukkoon ja isoin helmi läpi kaksinkertaisesta nauhasta.

3. Aseta siipipalat nurjat puolet vastakkain ja pujota nauha viilloista.

4. Pujota vielä neljä pienempää helmeä nauhaan ja kiristä nauha niin, että siipipalat litistyvät keskeltä. Tee helmien päähän solmu ja katkaise ylimääräinen nauha.Sudenkorentoheijastimet ovat mielestäni aika söpöjä ja heijastimiahan tarvitsee aina. Näiden tekeminen on myös ihan super helppoa!

Oletko sinä törmännyt korentoheijastimiin tai kenties jo askarrellut?

- Anniina

Kommentit

 1. Vitsi, miten kiva idea! Heijastimia tosiaan tarvitsee nyt, kun on niin pimeää!

  VastaaPoista
 2. Tää oli kyllä aika hauska :) Ja tosi helppo!

  VastaaPoista
 3. En ollut kyllä törmännyt. Hauska kuulla tuollaisesta 🖒

  VastaaPoista
 4. Vau!!! Ihan mielettömiä, empä oo törmännyt vielä. Tällaisethan voisi tehdä päiväkodin tädeille joululahjoiksi. Jes, kiitos ideasta. :)

  VastaaPoista
 5. Joo hyvä idis, sopii varmasti hyvin :-)

  VastaaPoista
 6. Nää on tosi söpöjä! Oon jo parina vuonna aikonut tehdä näitä joululahjaksi mutta se sitten jäi.. Tälle vuodelle on jo lahjat valmiina että ehkä sitten ensi vuonna :D Tai miksei noita omaksi iloksikin tekisi.

  VastaaPoista
 7. Onpas sulla ajoissa lahjat valmiina :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti