JOULUKALENTERI / LUUKKU 12: DIY: Simppelit kuusenkoristeet paperistaNämä yksinkertaisen kauniit kuusenkoristeet on helppo tehdä ja mikä parasta: erikoisempia materiaaleja ei tarvita.

Itselläni on tuollainen jostain kierrätyksestä ilmaiseksi mukaan napattu vanha kirja, jota olen käyttänyt matskuna jo vaikka mihin askarteluihin. Näihin koristeihin käy kuitenkin mikä paperi vain.

Miltä näyttäisivät esimerkiksi sanomalehdestä, mainoksista tai aikakauslehdistä tehdyt koristeet? Niistäkin voi valita sellaiset kohdat, joista tulee nätti lopputulos: esimerkiksi yksivärisistä, kauniisti kuvioiduista tai samaa sävymaailmaa olevista suikaleista tulee siistejä ja simppeleitä koristeita.

DIY Simppelit kuusenkoristeet paperista


vanhan kirjan sivuja tms. paperia
liimaa
lankaa
sakset
mitta
pyykkipoikia1. Leikkaa paperista viisi noin sentin paksuista suikaletta. Omat suikaleeni olivat 14, 16 ja 20 cm pitkiä. Lyhyttä suikaletta tarvitaan yhteen koristeeseen yksi ja pidempiä kaksi.

2. Liimaa suikaleet päistään yhteen niin, että lyhyin suikale on keskellä ja pisimmät ulommaisena. Liiman kuivumisessa auttavat pyykkipojat.

3. Kun liima on kuivunut, poista pyykkipojat ja solmi lanka ripustusta varten.Oletko sinä askarrelut itse joulukoristeita?

- Anniina

Kommentit

 1. Kauniita! Viime vuonna tehtiin lasten kanssa joulukuuseen valkoisia tähtiä askartelumassasta.

  VastaaPoista
 2. Tosi nätit. Diy jutut on niin kivoja :)

  VastaaPoista
 3. Ihan viime vuosina en ole askarrellut joulukoristeita mutta aiemmin kyllä. Nämä on kauniin yksikertaisia ja hauska idea käyttää vanhaa kirjaa tähän.

  VastaaPoista
 4. Kuusenkoristeet idea oli mainio. Ja ohjeet selkeät ja tarkat. Kiitos.

  VastaaPoista
 5. Kiitos! Erilaisista massoista saa kyllä kivoja koristeita :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti