JOULUKALENTERI / LUUKKU 17: Jouluinen kuorintavoide

Jouluinen kuorintavoide sopii käytettäväksi mainiosti joulusaunan yhteydessä. Se on myös kätevä viime hetken joululahjaidea!

Jouluinen kuorintavoide valmistetaan pääasiassa sokerista ja öljystä. Se siis kuorii tehokkaasti, mutta on samalla hellävarainen ja ympäristöystävällinen. Kuorintavoiteen voi toki tehdä minkä värisenä vain, mutta erityisesti valko-punaraidallinen väritys tuo purkkiin joulufiilistä, eikö vain? Siihen voi lisätä myös eteerisiä öljyjä, kuten piparminttua,  jouluista tuoksua tuomaan. Kuorintavoiteen ohje on sovellettu Nella Törnroosin blogista.


DIY jouluinen kuorintavoide:Ainesosat:  • 4 dl sokeria

  • 1 dl kasviöljyä (esim. kookos-, manteli- tai vauvaöljy)

  • punaista elintarvikeväriä (tai mehutiivistettä tai punajuurta)

  • (pari tippaa eteeristä öljyä, esim. piparminttu)

Tee näin:  1. Sekoita sokeri, öljy ja eteerinen öljy astiassa.

  2. Jaa seos kahteen astiaan ja lisää toiseen niistä elintarvikeväri (tai muu värjäävä ainesosa).

  3. Kerrosta vuorotellen kumpaakin seosta lasipurkkiin niin, että lopputuloksesta tulee raidallinen. Muista tasoittaa jokainen kerros lusikalla, jotta raidoista tulee tasaiset. Valmis!

Minä värjäsin punaiset osiot vadelmamehutiivisteellä ja tipalla punajuuren lientä. Laitoin nestettä ehkä vähän liikaa, sillä seos notkistui jonkin verran. Elintarvikeväri voisi tässä tapauksessa toimia siis paremmin! Punaisten kohtien notkistumisesta huolimatta kuorinta kuitenkin toimii hyvin. Suosittelen kokeilemaan!

Katso myös Anniinan kuorintavoide huulille:DIY: Pinkki ja makea huulikuorinta

-Milja

Kommentit