JOULUKALENTERI / LUUKKU 8: DIY Joulukortit - 6 ideaa

Joulukortit kuuluvat perinteisiin jouluaskarteluihin. Testasimme muutamia simppeleitä joulukorttimalleja, nappaa tästä kuusi ideaa käyttöösi!

Joulukorttiaskartelu kannattaa tehdä joulukuun alussa, sillä kortit tulee postittaa 12.12. mennessä ehtiäkseen jouluksi perille. Järjestimme viime viikonloppuna jouluaskartelupajan, jossa syntyi kasa kivoja joulukortteja. Sopivan graafiset ja yksinkertaisesti toteutetut kortit ovat mielestämme kaikkein hienoimpia. Katso alta kuusi helppoa ideaa:1. Kollaasimaiset kuuset


Leikkaa kolme kolmiota kartongista, värikkäästä paperista tai aikakauslehdestä. Liimaa sitten kolmiot päällekkäin korttipohjaan niin, että niistä muodostuu graafinen joulukuusi.2. Taiteltu paperitähti


Paperitähden taittelu vaatii hieman keskittymistä ja kärsivällisyyttä. Taittelu kuitenkin onnistuu, kun seuraa tarkasti ohjeita Kotilieden sivuilta. Musta taustapaperi on kartongille liimattavaa kimaltelevaa lahjapaperia. Harmi vain, että kimaltelevuus ei pääse kuvassa oikeuksiinsa.

Vinkki! Jos haluat erikoisepia korttipohjia, liimaa tavallisen pohjan päälle suosikki lahjapaperiasi.3. Glittertähti


Glittertähti syntyy helposti kaksipuoleisesta teipistä, jonka päälle ripotellaan glitteriä tai kimaltavia askarteluhileitä. Kopauta lopuksi ylimääräiset glitterit pois, jolloin teippiin kiinnityneet glitterit jäävät jäljelle.4. Perunalla painettu sydän


Perunapainanta on klassikko, jota voi hyödyntää myös joulukorteissa! Kaiverra perunaan haluamasi kuvio, esimerkiksi sydän, ja paina kuvio haluamallasi maalilla korttipohjaan. Myös joulukuusi tai tähti ovat korteissa toimivia kuvioita.5. Kalligrafiatervehdys


Kalligrafiatervehdys vaatii hieman malttia ja tasaista käsialaa. Tekstiä kannattaa harjoitella muutamaan otteeseen kalligrafiatussilla toiselle paperille niin vältät virheet. Kalligrafiateksti on näyttävä sellaisenaan, joten korttia ei välttämättä tarvitse edes koristella muilla tavoin.


6. Paperiteippikuusi


Kuviollisesta paperiteipistä voi sommitella korttipohjalle leikkisän ja graafisen joulukuusen.Tykkäätkö sinä askarrella joulukortteja? 

– Milja & Anniina

Kommentit

 1. Valtavan hienoja kortteja! Tuo taiteltava varsinkin. Tänä vuonna en ole tehnyt yhtään korttia, mutta saatoin taas innostua!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, kiva kuulla! :)

  VastaaPoista
 3. Itse en ole askarrellut vuosiin. Olen tosi huono lähettelemään kortteja muutenkaan. :))
  Taru
  stuffabout.fitfashion.fi

  VastaaPoista
 4. Voi, jos aikaa olisi enemmän, olisi ihana askarrella itse! Varmasti yritämme ehtiä pojan kanssa askartelemaan kortit ainakin mummoille ja muille lähisukulaisille!

  Tosi kivoja ideoita!

  VastaaPoista
 5. On kyllä kauniita kortteja :)

  VastaaPoista
 6. Se joulukorttienlähetyspäivä tulee kyllä joka vuosi liian nopeasti :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti