4 kiinnostavaa podcastia

Uusia podcasteja tuntuu syntyvän kuin sieniä sateella! Tässä postauksessa jaan 4 kiinnostavaa podcastia, joita voin suositella, jos et tiedä mistä aloittaa.
Olen kuunnellut podcasteja vasta ehkä puolisen vuotta. Mua on kiinnostanut erityisesti suomalaiset podcastit, se mitä täällä tehdään, kuka tekee ja miten. Monet podcastit ovat toimittajien ja bloggaajien tekemiä, ikään kuin luonnollinen jatke sille työlle mitä he jo tekevät. Itsekin olen tällä hetkellä podcast-kurssilla osana journalistiikan opintojani yliopistossa.Nämä neljä podcastia ovat olleet lemppareitani viimeisen puolen vuoden aikana. Luulisin, että tästä postauksesta tulee toinen osa myöhemmin, on nimittäin muutamia podcasteja joihin haluaisin tutustua kun vaan ehdin!

Unelmaduunarit

Satu Rämö ja Hanne Valtari julkaisivat viime vuonna yhdessä kirjan Unelmahommissa - Tee itsellesi työ siitä mistä pidät ja Unelmaduunarit-podcast jatkaa samassa aihepiirissä. Podcastissa on mielenkiintoisia vieraita, kuten Antti Holma, Janita Autio, Jenni Rotonen... He kertovat, miten ovat päätyneet tekemään niitä asioita, mitä nyt tekevät työkseen. Omassa lempijaksossani on vieraana tulevaisuustutkija Ilkka Halava. Mielestäni tämä podcast on superlaadukas (kaikki WeCastin podcastit on teknisesti laadukkaita), ja siitä näkee että Satu ja Hanne ovat molemmat toimittajia.

Omaa luokkaa

Omaa luokkaa on podcast muun muassa feminismistä, yhteiskunnasta ja kulttuurista. Siinä äänessä ovat superfiksut Mia Haglund ja Taija Roiha, jotka kaikessa älyllisyydessään ovat myös tosi kivan ja sympaattisen oloisia. Lisäksi Mia ja Taija keskustelevat todella avoimesti naisen ja ihmisen elämään liittyvistä asioista. Suosittelen muun muassa Miehet väsyttää, Eniten hävettää kaikki ja Erot-jaksoja!

Sivumennen

Sivumennen taitaa olla suomalaisten kirjapodcastien edelläkävijä ja klassikko ja sillä on jo suuri kuulijakunta. Johanna Laitinen ja Jonna Tapanainen työskentelevät käsittääkseni molemmat kirja-alalla ja podcastissa onkin käsittelyssä aina ajankohtaisia uutuuskirjoja. Siitä saa hyviä kirjavinkkejä, toisaalta on kiinnostavaa kuunnella fiksujen naisten ajatuksia kirjoista, joita itsekin on lukenut.

Lukuvika

Lukuvika on sen sijaan uudempi kirjapodcast, jossa kaverukset Jenni ja Essi muun muassa tunnustavat "lukuvikojaan", eli kirjoja joita eivät ole lukeneet. Toinen toistuva osuus ja ihan mun lemppari on "En ole lukenut mutta tuomitsen silti", hahaa! Podcastin esittelyssä luvataan matalan kynnyksen puhetta kirjallisuudesta ja sitä mun mielestä tätä kuunnellessa myös saa. Kuunnellessa on juurikin sellainen olo kuin podcastien kanssa parhaimmillaan, kuin olisi itsekin mukana keskustelussa.

Oletko sinä jo tutustunut podcasteihin? Kerro lempparisi kommenteissa!

- Anniina

Kommentit