DIY: Lämmin ja muhkea pipo

muhkea pipo
Minulle iskee harvoin neulomisvimma, mutta sitten kun se iskee, neulon pipon yhdeltä (tai ehkä kahdelta) istumalta. Joululomalla syntyikin muhkea pipo lopputalvea lämmittämään.

Olen jo tovin etsiskellyt kaupoista uutta pipoa. Mieleistä ei ole laajoista etsinnöistä huolimatta löytynyt, ei ainakaan mitään muhkeaa ja rentoa, sellaista Samuji-tyyppistä. Ei siis auttanut kuin lähteä lankakaupoille ja tarttua itse puikkoihin.

Käytin pipoon Drops Nord mix -lankaa, joka sisältää 45% alpakkaa, 30% polyamidia ja 25% villaa. Halusin käyttää pipossa ehdottomasti alpakan villaa, sillä luin, että se saattaisi hieman pörrööntyä käytössä. 100% villaa sisältävä lanka olisi ollut varmasti myös hyvä valinta, mutta koska villa aiheuttaa minulle helposti kutinaa niskassa hiusrajassani olevalle ihottuma-alueelle, päädyin tähän sekoitelankaan. Onneksi, sillä pipo ei ole aiheuttanut yhtään ikävää kutinaa!

muhkea pipo

Muhkea pipo


Tarvikkeet:  • sukkapuikot x 5, itse käytin kokoa 6 mm

  • 2-3 kerää lankaa  1. Luo kaksinkertaisella langalla 60 silmukkaa. Jaa silmukat neljälle puikolle (itse jaoin 14, 14, 16, 16 silmukkaa per puikko).

  2. Neulo joustinneuletta (1 oikein 1 nurin) ja toista 28 kerrosta.

  3. Neulo sitten oikein noin 20 kerrosta. Voit myös mallata pipoa päähäsi ja katsoa, missä kohtaa kavennukset olisi hyvä aloittaa.

    Kavennukset:

  4. Siirrä silmukat puikoille niin, että jokaisella puikolla on 15 silmukkaa.

  5. Neulo jokaisella puikolla ensimmäiset kaksi silmukkaa oikein yhteen. Jokaisen puikon lopussa tee ylivetokavennus.

  6. Kun silmukoita on lopulta jokaisella puikolla 8, katkaise lanka ja pujota se neulan avulla silmukoiden läpi. Kiristä aukko umpeen ja päättele langat.


Lopuksi:


Höyrytä pipoa kevyesti esimerkiksi kiehuvan kattilan päällä. Harjaa pinta pörröiseksi esimerkiksi juuriharjalla. Itse käytin tähän Tangle teezeria, toimii!muhkea pipo

Pipo on ollut itselläni päivittäisessä käytössä, olen kyllä tykännyt siitä. Pieniä virheitä siinä toki näkyy, niin kuin kaikissa neuletöissäni, jotka olen tehnyt pitkän neulomistauon jälkeen. Jos tekisin perään toisen pipon, se onnistuisi ehkä hieman paremmin.Oletko sinä neulonut viime aikoina?

–Milja

Kommentit