DIY: Pyykkietikka


Oletko törmännyt sisustuskaupoissa tai muualla myytävään pyykkietikkaan tai kenties myös kokeillut ja ihastunut? Kyseiset pyykkietikat ovat kauniissa purkeissa, mutta minusta 15 euroa on aika kova hinta sisällöstä, jonka voi ostaa ruokakaupasta alle eurolla! Jos etikkaansa haluaa tuoksua, pieni pullo eteeristä öljyä riittää pitkäksi aikaa.

Etikka on kodinhoidossa hurjan monikäyttöinen tuote. Sillä voi esimerkiksi pestä ikkunat, putsata kahvinkeittimen tai sitä voi käyttää pyykinpesussa huuhteluaineen sijasta.

Etikka poistaa pyykistä hajut eikä jätä jälkeensä tuoksuja, vaan pyykistä tulee puhdasta ja raikasta. Se poistaa pyykistä sähköisyyttä, tekee siitä ihanan pehmeää ja kirkastaa värejä huuhteluaineen tapaan. Etikka myös poistaa pesuainejäämät sekä pyykistä että pesukoneesta. Etikka on myös desinfioivaa ja mikä parasta, ekologinen ja luonnollinen aine!Tein äidilleni pienen satsin pyykkietikkaa, kun isompaa pulloa ei ollut. Tähän määrään etikkaa laitoin 10-15 tippaa makean appelsiinin tuoksuista eteeristä öljyä. Itse lorautan etikkaa huuhteluainelokeroon suoraan isosta K-menun etikkatonkasta ja laitan perään muutaman tipan eteeristä öljyä. Pyykkiin jää hyvin mieto makea tuoksu, mutta määrää voi annostella oman maun mukaan. Sopiva loraus etikkaa on noin puoli desiä pyykkikoneellista kohden.Mä en ole oikeastaan koskaan osannut käyttää huuhteluainetta, vaan oon pitänyt sitä vähän turhana. Olen kuitenkin ihastunut etikan käyttöön aina silloin tällöin, ennen kaikkea koska se tekee pyykistä ihanan pehmeää, on halpaa ja ekologista! Samalla tulee käytettyä pois noita kaappiin kertyneitä eteerisiä öljyjä :D

Oletko sinä käyttänyt etikkaa pyykinpesussa tai muussa kodinhoidossa?

- Anniina

Kommentit

 1. Kiitos vinkistä, tämä menee ehdottomasti testiin! :)

  VastaaPoista
 2. Etikka on mun suosikki puhdistusaine. Käytän sitä kaikkeen mahdolliseen ja ihmettelen, miksi tästä edullisesta ja turvallisesta aineesta ei puhuta enempää? Hyvä postaus!

  VastaaPoista
 3. Tätä onkin pitänyt testata jo pitkään! Meilläkin huuhteluaine tuolla vaan kaapissa seisoo, ei sitä tule käytettyä oikeastaan koskaan millekkään pyykille. Tuleeko tuolla etikalla oikeasti niin pehmeät pyykit kuin kaikki väittää?

  VastaaPoista
 4. Joo! Suosittelen :)

  VastaaPoista
 5. Olen kuullut etiikan käytöstä, mutta en ole itse vielä testannut. Pitää ottaa joskus testiin! Kiitti kivasta ideasta!

  VastaaPoista
 6. Jee, kiva että oli hyötyä :D

  VastaaPoista
 7. Itsekin tein joulun alla pyykkietikkaa sekä itselle että lahjaksi. Helppo ja edullinen lahja - jos itse tekee :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos vinkistä! Oon mä pyykkietikasta kuullut aiemminkin mutta tämä postaus taas vähän selvensi asiaa lisää 😊

  VastaaPoista
 9. Kiva että oli hyötyä! :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti