Kirppislöydöt sisustuksessa: Vanha peltikaappiOlen oppinut, että säilytystilaa ei kannata koskaan aliarvioida sisustuksessa. Hankintalistallani onkin jo tovin ollut iso peltikaappi eteiseen.
Olisi kiva, jos eteisen naulakossa olisi aina vain vähän siistejä vaatteita. No, meillä ei ainakaan ollut, vaan takit ja kaulaliinat roikkuivat naulakossa melko rumasti. Tuntui, että koko eteisen yleisilme oli kaoottinen. Kunnes eräänä päivänä roudasimme meille haalean mintunvihreän peltikaapin. Sen jälkeen eteinen onkin pysynyt siistinä, sillä kaappiin mahtuu hyvin ylimääräiset kengät, reput, kaulaliinat sekä tietenkin takit.

Peltikaappi ei ole sanan varsinaisessa merkityksessä kirppislöytö, vaan ostimme sen eräältä yhdistykseltä, jolle se oli jäänyt ylimääräiseksi. En tiedä mistä autokorjaamosta tämä on alunperin peräisin, mutta minua vanhanaikainen muotokieli puhuttelee. Olen miettinyt peltikaapin väriä, jättäisinkö sen tuollaiseksi vai maalaisinko esimerkiksi mustaksi. Metallin värisenäkin se voisi toimia, mutta silloin pitäisi vanha maali raaputtaa pois, mikä ei kuulosta järin houkuttelevalta hommalta. Ehkä kaappi saa toistaiseksi pysyä tuon värisenä.

Olen pitkään pohtinut mustavalkoisista sisustusesineistä luopumista. Välillä kuitenkin tulee fiilis, että mustavalkoisuus tuo kaivattua ryhtiä. Peltikaapin myötä mustavalkoinen matto jotenkin tasapainottaa tilaa, sillä peltikaappi on itsessään melko hailakan sävyinen. Joku luonnollisen sävyinen matto yhdistettynä haalean mintunvihreään kaappiin voisi luoda vaikutelmasta todella vaisun. Ehkä graafisempi ilme ei myöskään tuo liian tarkasti esiin kaapin pieniä kauneusvirheitä.


Mitä mieltä olet tällaisesta peltikaapista sisustuksessa?

-Milja


(Kuvissa näkyvän kalenterin voi muuten käydä tulostamassa täältä!)

Kommentit