DIY: Etikkahuuhtelu hiuksille


Etikka on halpa ja ekologinen hoitoaine hiuksille. Etikkahuuhtelu tekeekin hiuksista takuttomat ja ihanan pehmeät!
Hiukseni ovat sellaista laatua, että ne takkuuntuvat etenkin talvella äärimmäisen helposti. En ehkä selviäisikään talvesta ilman hoitoainetta, satunnaisia tehonaamioita ja setvityssuihketta. Usein kuitenkin käy niin, että jostain syystä aluksi hyväksi havaittu takkuja estävä tuote ei pidemmällä käytöllä enää tehoakaan samalla tavalla. Tästä syystä olisikin välillä hyvä vaihtaa purnukoita, jotta hiukset eivät totu tiettyihin valmisteisiin. Koska on kiva aina testata edullisia ja ekologisia vaihtoehtoja, ajattelinkin kokeilla, miten etikkahuuhtelu toimii takkujen estäjänä.

Anniina kirjoittikin vähän aikaa sitten etikan puhdistavista vaikutuksista. Olen lukenut, että siivouksen lisäksi etikkaa voi käyttää myös kauneudenhoidossa. Esimerkiksi hiuksista sen pitäisi puhdistaa hiustuotteiden jäämiä. Lukemani perusteella viinietikka soveltuu hiusten pesuun parhaiten, joten ostin Rainbown punaviinietikkaa testiin. Ilmeisesti punaviinietikka voi hieman sävyttää hiuksia punertavammiksi, joten ajattelin testata tätä ominaisuutta samalla. Vaaleahiuksisten kannattaa ehkä varmuuden vuoksi siis käyttää omena- tai valkoviinietikkaa.

Etikkahuuhtelu:

2,5 tl puna-, valko- tai omenaviinietikkaa
5 dl vettäSekoitin punaviinietikan ja veden lasipulloon, josta sitten kaadoin seosta hiuksiin. Annoin vaikuttaa hetken ja huuhtelin vedellä. Pesin ennen käsittelyä hiukset shampoolla, mutta hoitoaineen jätin kokonaan pois. Aluksi vähän epäilin, että jääkö hiuksiin etikkainen haju. Ainoastaan pesuvaiheessa etikka hieman tuoksahti, mutta haju hävisi hyvin nopeasti.

Mielestäni punaviinietikka ei jättänyt hiuksiin punertavaa sävyä, mikä ei itseäni haittaa ollenkaan. Lopputulos oli muuten yllättävän kevyt ja hiukset sai harjattua todella helposti. Minulle tulee hiustenpesun jälkeen usein isoja takkuja, joten käytänkin tavallisesti hoitoainetta sekä setvityssuihketta. Etikkahuuhtelu kuitenkin riitti itsessään silottelemaan hiukset. Tämä jää kyllä käyttöön!

-Milja

Kommentit