DIY: Helppo ja lämmin pipo


Tästä piposta ei tullut ihan sellainen kuin oli tarkoitus - niin siinä välillä käy. Ihan kelpo peruspipo kuitenkin!

Isot ja muhkeat pipot ovat olleet tämän talven hitti. Itsekin olen himoinnut esimerkiksi Samujin chunky beanieta. Kalliin pipon ostamisen sijaan kokeilin neuloa saman tyylistä pipoa itse ja no, eihän siitä ihan suunnitellun lainen tullut. Sen sijaan Miljan aiemmin tekemä pipo muistuttaa enemmän sitä, mitä mullakin oli mielessä.

Toki lanka- ja värivalintakin vei heti kauas tuosta innoituksen lähteestä. Punainen on tuntunut pitkästä aikaa tosi freessiltä väriltä tänä talvena ja kaupoissa kierrellessä olen huomannut, että sitä on jonkin verran kevään vaatteissakin. Minulle sopivat tällaiset raikkaas perusvärit, joten tykkään käyttää niiden ainaisten mustan, valkoisen, harmaan ja sinisen lisäksi joskus myös punaista.

Tämän pipon tein kaksinkertaisesta langasta, jotta siitä tulisi muhkea ja lämmin. Vähän isomman siitä olisi voinut tehdä, sillä nyt siitä tuli tuollainen normi pipon kokoinen ja lisäksi mulla on melko pieni pää. Jos siis innostut tekemään tällä mun ohjeella, kannattaa tsekata aloituksen silmukkamäärä omaan päähän sopivaksi.

DIY: Helppo ja lämmin pipo
1. Luo puikoille 50 silmukkaa ja jaa ne neljälle puikolle.
2. Neulo 17 kerrosta joustinneuletta eli kaksi oikein ja kaksi nurin.
3. Neulo 30 kerrosta pelkkää oikeaa.
4. Kavenna neulomalla joka kerroksella puikkojen reunimmaiset silmukat yhteen, kunnes kavennus on valmis.Oletko sinä neulonut itse pipoja? 

- Anniina

Kommentit