DIY: Solmupaita

Tänä keväänä kaupoissa on tarjolla tosi kivoja ja erilaisia paitapuseroita. On röyhelöä, rimpsua ja kietaisumallia. Minä tuunasin kirpparilta ostetusta tunikasta lyhyen solmupaidan. 

Ostin jo joskus syksyllä Fidalta tunikan, josta meinasin alun perin tehdä jonkin leveähihaisen puseron, mutta se vähän jäi. Nyt talvella näin Vilassa tosi kivan solmupuseron, joka sattui olemaan vielä samanlaista sinivalkoista ohutta raitakuosia kuin tuunausta varten ostamani tunika.

Niinpä leikkasin tunikaa hieman lyhyemmäksi ja muokkasin sen alareunaan kivan solmittavan systeemin.Tältä näytti alkuperäinen tunika:1. Ensiksi leikkasin tunikan helmasta reilusti pois ja samoin irrotin kaulukset leikkaamalla ne vain irti.


2. Toiseksi leikkasin vaatteen alareunaan suikaleet solmimista varten sekä pienen kolmion muotoisen aukon. (Tuo kolmio olisi itse asiassa voinut olla pienempi ja loivempi.)
3. Lisäksi leikkasin neljä toisesta päästä kapenevaa kappaletta kiinnitettäväksi vaatteen alareunan suikaleisiin. Kappaleet olivat leveydeltään + 2 cm vaatteen suikaleihin nähden.
Ompelin kaksi kappaletta yhteen oikeat puolet vastakkain ja huolittelin reunat siksakilla. Kääntö oikein päin, silitys ja reunojen päälle ompelu suoralla ompeleella.


4. Sen jälkeen leikkasin vastakappaleet kolmion muotoista aukkoa varten (saa olla leveämmät kuin mulla) sekä pääntietä varten. Ompelin ne kiinni oikeat puolet vastakkain ja käänsin vaatteen sisälle saadakseni pääntiestä ja kolmioaukosta huolitellut. Huolittelin kappaleiden reunat siksakilla ja taitteen päälle ompelin suoralla ompeleella.


6. Huolittelin vaatteen alareunan, taitoin ja ompelin suoralla ompeleella.
7. Lopuksi ompelin suikaleiden jatkot kiinni vaatteeseen.


Valmis!Oletko sinä ihastunut erilaisiin trendikkäisiin paitapuseroihin? Ja mitä tykkäät tästä tuunauksesta? :)

- Anniina
Kuvat 1 ja 11-12:
Saara / Kaarnan katveessa

PS. Siirsimme blogin alustalta toiselle ja tämä on ensimmäinen postaus uudella alustalla. Vanha osoite ei ole vielä poistunut, joten hetken aikaa molemmat löytyvät, mutta vain tämä versio päivittyy. Tänne pääsee kirjoittamalla koko osoitteen www.getthetoolboxblog.com!

Kommentit