RETROTRENDI: Kihara otsatukka
Retrokampaukset ovat tänäkin vuonna in! Tällä kertaa testasin, miltä näyttäisi kihara otsatukka vaahtopatukoilla kiharrettujen hiusten kanssa.

Olen viihtynyt pitkässä otsatukassa jo jonkin aikaa. Pitkää otsistakin tulee toisinaan muistaa leikata, jotta se ei valu epäkäytännöllisesti silmille. Ajattelin kuitenkin ennen leikkaamista kokeilla kihartaa otsista, sillä lyhyemmän otsatukan kihartaminen voi tehdä otsiksesta tosi lyhyen.

Otsatukan lisäksi kiharsin toki myös muutkin hiukseni. Ennen kiharrusta, suihkuttelin hiuksiin hieman vettä ja lisäsin Four Reasonsin Beauty Primeria*. Käytin kiharrukseen jälleen vaahtopatukoita. Kuitenkin kasarikiharoihin verrattuna kiharsin isompia osioita, enkä vienyt sykeröitä ihan tyveen saakka. Tarkoituksena oli siis tehdä hieman loivemmat kiharat.

Otsatukan kihartaminen oli sen sijaan hieman haasteellista. Se onnistuisi varmaan hyvin esimerkiksi pienellä suoristusraudalla, mutta koska en omista sellaista, piti keksiä muuta. Suihkuttelin otsistakin vedellä ja jaoin sen kahteen osaan. Kieritin kummankin osion pillin ympärille ja taitoin pillit kaksinkerroin kuminauhalla. Annoin sekä vaahtopatukoiden että pillien olla päässä pari tuntia, parempi lopputulos syntyisi jos pitäisi sykeröitä päässä yön yli.

Vaahtopatukoilla tehdyt kiharat onnistuivat kuten odotinkin. Suihkuttelin niihin hieman Biozellin suolasuihketta ja pöyhin rosoisemmaksi. Suihautin lisäksi lakkaa, minkä jälkeen kiharat olivatkin valmiit. Otsatukka sen sijaan sojotti joka suntaan vähän hassusti. Suoristelin sitä hieman suoristusraudalla ja hankalimpia kohtia kampasin kostealla harjalla. Otsatukka asettui kyllä, sitäkin piti tosin vähän pöyhiä. En oikein tiedä, onko lopputulos varsinaisesti ihan kihara. Ehkä taipuisa? Joka tapauksessa hyvin erilainen verrattuna minulle tyypilliseen suoraan otsatukkaan!Olen kyllä kovasti tykästynyt huolettomiin ja vähän hiustyyleihin. En edes muista, milloin viimeksi olen käyttänyt suoristusrautaa, sillä pehmeästi taipuvat hiukset toimivat arkenakin kivasti rennon ja suoran otsiksen kanssa.Oletko sinä testannut retrohiustyylejä?

–Milja*saatu blogin kautta.

Kommentit