DIY: Deodorantti

Toimivan deodorantin löytäminen luonnonkosmetiikan puolelta - ei mikään helpoin tehtävä. Mä olen kokeillut niin Urtekramia, Santea kuin Madaraakin ja kyllä ne toimii hetken aikaa, mutta loppupäivästä haiskahtaa jo. Tämä todella helppo itse tehty deodorantti kuitenkin toimii oikeasti!
Useinhan sanotaan, että kainaloilla kestää useampi kuukausikin tottua luomudeodoranttiin, sillä sen toimintaperiaate on erilainen kuin synteettisen. Alumiinia sisältävät antiperspirantit tukkivat ihohuokoset, joka estää hikoilun. Luonnolliset deodorantit eivät estä hikoilua vaan niiden tarkoitus on vain peittää tuoksu.

Olen siis käyttänyt luomudödöjä jo reilun vuoden, joten luulisi että kainaloni olisivat tottuneet? Silti ne eivät vaan pidä tarpeeksi hyvin silloin kun haluan olla varma.

MUTTA. Törmäsin Yksinkertaisuuden ilo -blogissa tähän yksinkertaiseen itse tehtyyn deodoranttiin. Samalla periaatteella jakoi myös Nollahukka kuvan Instagramissaan hetki sitten. Tein tätä ja sitä on nyt testattu monena päivänä erilaisissa olosuhteissa. Laitoin tätä muun muassa salipäivänä ja uskomatonta mutta totta, ei pettänyt salillakaan.


DIY: Deodorantti

3/4 dl kookosöljyä
1/2 dl maissitärkkelystä
1/4 dl ruokasoodaa
1/4 tl eteeristä öljyä

Sulata kookosöljy nestemäiseksi ja sekoita joukkoon maissitärkkelys sekä ruokasooda. Halutessasi lisää muutama tippa eteeristä öljyä. Itse laitoin makea appelsiini -tuoksua koska sitä sattui olemaan kaapissa, mutta jatkossa en välttämättä laita eteeristä öljyä ollenkaan. Eteeriset öljythän voivat myös allergisoida joten niiden kanssa kannattaa olla varovainen, jos on sellaiseen taipumusta.

Kookosöljyähän voi käyttää deodoranttina jo ihan pelkästään, mutta sen levitys voi olla hankalaa ja ehkä se sotkeekin enemmän kuin tämä tahna. Ruokasooda poistaa tuoksuja, mutta monella se voi kuivattaa ihoa ja allergisoida. Itselleni ei ainakaan vielä ole tullut mitään oireita (alumiinillisista deodoranteista mulla kuivuu kainalot). Maissitärkkelys on ehkä mukana vain koostumuksen takia?

Suosittelen testaamaan tätä ja kiinnostaisi myös kuulla, miten muilla toimii!

- Anniina

Kommentit

  1. Heippa! Laitoin tämän deodoranttiohjeen testiin eilen. :) Onko sinulla ollut näillä lämpötiloilla vaikeutta pitää deodoranttia voidemaisessa / kiinteässä muodossa? Ajatuksenani oli säilyttää deodoranttia ihan lipastossa, mutta se muuttui yön aikana jo ihan litkuksi. Mietin tässä vain, että onko asunnon lämpötila vaan kertakaikkiaan liian lämmin tällä hetkellä, vai olenkohan vaan mitannut kookosöljyn määrän hutiloiden.... :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti