DIY: Kestohedelmäpussit

Muoviroskan vähentämiseksi hedelmät ja vihannekset kannattaa ostaa omaan kestopussiin. Pusseja myydään kauppojen hevi-osastoilla, mutta sellainen on tosi helppo ommella myös itse. 

Olen jo pitkään vältellyt ostamasta hedelmiä ja vihanneksia muovipussissa. Yksittäiset ostokset, esimerkiksi sitruunan, voi hyvin ostaa ilman pussia, samoin vaikka banaanitertun. Kaupoista saa ostettua SPR:n kestopusseja, mutta hevi-ostokset voi ostaa myös omaan pussukkaan. Jos siis sinun ruokakaupassasi ei esimerkiksi myydä näitä kestopusseja, harkitse, ompelisitko sellaisen itse?


Mulla oli kaapissa valkoista läpikuultavaa kangasta, jota on jäänyt lyhennettyäni joskus Ikean verhot. Itse asiassa olisin nyt halunnut ommella nuo kappaleet takaisin verhoihin, mutta olin leikellyt toista palaa jo jotain projektiani varten, joten verhojen pidentäminen ei enää onnistu. Päätin käyttää ne hyödyksi ja ommella omistamalleni SPR:n pussille pari kaveria. 

Mielestäni on ihan hyvä, että pussukka on hieman läpikuultava, jotta kassa näkee mitä pussissa on. En kuitenkaan näe syytä sille, että kankaan täytyisi olla samanlaista liukasta tekokuitua kuin nuo kaupoissa myytävät kestopussit. Toki sellainen hylkii likaa, jota vaikka perunoista saattaa irrota, mutta voihan pussin voi sitten heittää pesukoneeseen jos on tarvis. Itse asiassa mietin, että tällaista voisi käyttää pesupussinakin. 


Tarvikkeet

Läpikuultavaa kangasta
Nauhaa
Stopperi
Ompelutarvikkeet

Käytin SPR:n pussia hieman mallina ja ompelin pari samankokoista pussukkaa. Sydännauha löytyi Tigerista ja stoppereita saa esimerkiksi Eurokankaasta. Katso video työvaiheista:Joko sinä olet siirtynyt kestopusseihin heviosastolla?

- Anniina

Kommentit

 1. En ole, mutta ehdottomasti kyllä pitäisi. Meidän lähikaupastamme ei noita kestopusseja heviosastolta vielä löydy, pitää vinkata tästä kauppiaalle :)

  VastaaPoista
 2. Pitää todellakin hankkia/tehdä tämmöisiä pusseja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Suosittelen :)

   Poista
  2. Tarpeellinen ja ajankohtainen kirjoitus! Muoviroskan vähentämistä kannatan! Minulla on ihana ystävä, joka kylään tullessaan antoi pikkupaketin ja paketissa oli tällaisia kestohedelmäpusseja. Ystäväni oli myös ne itse tehnyt.
   Kaunista toukokuuta!

   Poista
  3. Oi, ihana lahja! Sitä samaa :)

   Poista
 3. Onneksi monissa kaupoissa myös hedelmäpusseissa vaihtoehtona on biopussi, sillä itselläni valitettavan usein kestopussi on kotona, kun sitä tarvitsisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, valitettavasti biopussikaan ei ole kovin ekologinen vaihtoehto: https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ymp%C3%A4rist%C3%B6/artikkeli-1.227052...

   Poista
 4. Loistava idea! Näitä kun vaan aina pitää mukana kangaskassissa niin tulevat mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, se on kyllä vielä opeteltavana että muistaisi ottaa mukaan joka kerta :D

   Poista

Lähetä kommentti