Käsimatkatavaroilla matkustaminen: kosmetiikka ja muut nesteetTykkään matkustaa pelkkien käsimatkatavaroiden kanssa pidempiäkin reissuja. Käsimatkatavaroilla matkustaminen kuitenkin aiheuttaa pientä pohdintaa erityisesti kosmetiikan ja nestemäisten tuotteiden pakkaamiseen.

Mielestäni pitkätkin reissut sujuvat rennommin, kun matkatavarat kulkevat itsellä koko ajan mukana. Stressaan erityisesti koneen vaihdoissa sitä, että kulkevatko ruumassa olevat laukut mukana perille asti. Lisäksi monet lentoyhtiöt velottavat erikseen ruumaan menevästä matkalaukusta, joten käsimatkatavaroilla matkustaminen voi tulla paljonkin edullisemmaksi.

Aikaisemmin olen matkustanut 12 päiväksi Torontoon ja 9 päiväksi New Yorkiin pelkillä käsimatkatavaroilla ongelmitta. Tällä hetkellä olen Kaliforniassa roadtripilla 10 päivää ja tarkoitus olisi tämäkin matka pärjätä pelkästään käsimatkatavaroilla. Minähän olen innokas meikkaaja, joten pakkaaminen tietysti vaatii hieman suunnittelua, sillä nesteitä saa matkustamoon ottaa vain rajallisen määrän. Mitä sitten pakkasin mukaani?


Itse purkitetut tuotteet:

- vauvaöljy
- shampoo
- hoitoaine
- meikkivoide
- perusrasva

Pakkaan käsimatkatavaroihin aina jonkin kasviöljyn. Aikaisemmin olen käyttänyt kookosöljyä, mutta tällä kertaa mukaan lähti vauvaöljy. Öljyt ovat reissussa monikäyttöisiä, sillä niitä voi käyttää muun muassa meikinpesuun, kuivan ihon kosteuttamiseen ja hiusöljynä.

Meikkivoidepurkit ovat yleensä 30-50 ml, joten ne ovat sellaisenaankin sopivia käsimatkatavaroihin. Kuitenkin usein meikkivoidepurkin muotoilu on  nestepussiin hankalasti liian suuri. Tästä syystä kaadoin meikkivoidetta tuollaiseen matkakokoiseen purkkiin. Testasin etukäteen, kuinka pitkäksi aikaa purkissa oleva voide riittää ja tällä määrällä pitäisi tämä reissu pärjätä.


Normaalikokoiset kosmetiikkatuotteet:

- ripsiväri
- eyeliner
- peitevoide
- kulmaväri
- pari huulipunaa
- silmämeikin pohjustusvoide 
- pieni hajuvesi


Näytepakkaukset:

- Aloe-geeli
- Vichyn vartalovoide

Näytepakkaukset ovat reissussa käteviä! Minulla oli tällä kertaa kertynyt pari näytepussia erilaisia vartalolle levitettäviä voiteita, jotka lähtevät reissuun mukaan.


Matkakokoiset pakkaukset:

- pieni deodorantti
- hammastahna (tosin tämä 50 ml tahna on ihan arkikäytössä meillä, mutta taitettuna se menee hyvin matkakokoisesta hammastahnasta)

Ostin reissua varten Lidlistä matkakokoisen deodorantin. Vaihtoehtoisesti myös itsetehty deodorantti pienessä purkissa voisi olla toimiva ratkaisu reissussa! Minun olikin alunperin tarkoitus kokeilla Anniinan ohjetta reissua ajatellen, mutta ennen matkaa minulla oli niin paljon kiireitä, että menin tällä kertaa sieltä mistä aita on matalin.

Ei-nestemäiset:

- luomivärit
- puuteri
- palasaippua

Ei-nestemäisiä tuotteita ei tarvitse pakata nestemäisten kanssa samaan pussiin. Yleensä nestemäiset tuotteet tunnistaa siitä, että ne merkitään pakkauksiin litroina kun taas ei-nestemäiset tuotteet merkitään grammoina. Tästä voikin päätellä, että puutereita ja luomivärejä ei lasketa nestemäisiksi.

Valitsin mukaan tuon Essencen luomiväripaletin, koska siinä on runsaasti eri värejä. Keltaista, punaista tai vihreää luomiväriä voi sekoittaa tilkan peitevoiteeseen, jolloin saa tehtyä halutunlaisen color correcting -peitevoiteen. Ei siis tarvitse tunkea nesteisiin erikseen tuotetta, joka on tarkoitettu punakan ihon tai tummien silmänalusten peittoon.


Näillä ajattelin reissussa pärjätä! Paikan päältä tosin ajattelin ostaa pienen hiuslakkapurkin, jota käytämme sitten poikakaverini kanssa reissun ajan.

Matkustatko sinä käsimatkatavaroilla vai laitatko laukun suosiolla ruumaan?


– Milja

Kommentit