Jalat sandaalikuntoon! Jalkakylpy ja kookosöljy-suolakuorinta

Kun jalkojen antaa kylpeä kaikessa rauhassa ja sen jälkeen kuorii suolan ja kookosöljyn seoksella, ne ovat valmiit kesärientoihin.

Huomasin yhtenä päivänä, että jalkani olivat talven jäljiltä aivan järkyttävässä kunnossa. Ei niitä kehdannut sandaaleihin laittaa tekemättä niille ensin jotain. Päätin hemmotella niitä kunnolla ja tehdä pitkän jalkakylvyn ennen rasvaamista. Valutin vettä astiaan ja lisäsin siihen merisuolaa. Lilluttelin jalkoja hyvän tovin vedessä, johon olin lisännyt merisuolaa. Sen jälkeen kuorin jalat kookosöljystä ja karkeasta merisuolasta tekemälläni seoksella. Rasvainen kookosöljy kosteuttaa ihoa. Suola sekä sitoo kosteutta että puhdistaa ihoa antibakteeristen ominaisuuksiensa ansiosta. Tämän jälkeen kuivasin jalat ja rasvasin Dermosilin jalkarasvalla. 

En omista jalkaraspia enkä keksinyt, millä olisi voinut tökkiä kynsivalleja siistimmäksi, mutta ne toimenpiteet olisivat vielä kruunanneet tapahtuman. Sen jälkeen olisin voinut lakata kynnet, mutta olin lisäksi vanhempieni luona tämän inspiraation saadessani. Kynsilakkaa ei siis ollut saatavilla. 

Suosittelen muuten tekemään kookosöljykäsittelyt jossain muualla kuin terassilla tai ainakin olemaan tepastelematta ympäriinsä öljyisillä jaloilla. Mun vanhempien terassi oli nimittäin tämän jälkeen täynnä Anniinan öljyisiä jalanjälkiä... Hups! Onneksi se oli kuulemma muutenkin tarkoitus maalata uudestaan.
 
Millaisia jalkakylpyjä sinä olet tehnyt kotona? 

 - Anniina

Kommentit