Mikä kirpputoreissa kiehtoo?


Kuten olen varmaankin aikaisemmin tuonut ilmi, tykkään kovasti kierrellä kirppareilla. Päätinkin koota postauksen siitä, mikä kirppareissa oikein viehättää ja miksi haluan viettää siellä aikaani.
Tykkään kirppareista. Tänäkin vuonna olen kiertänyt Jyväskylän kirppikset monta kertaa. Lisäksi olen käynyt kirpputoreilla tämän vuoden puolella muun muassa Kouvolassa, Kristiinankaupungissa ja San Franciscossa. Kyllä, minun on pysähdyttävä aina, kun kiinnostavan oloinen kirppis osuu vastaan.  Mikä kirpputoreissa sitten oikein kiehtoo?

Edulliset hinnat

Hinta on ehkä yksi konkreettisimmista asioista, joka erottaa kirppikset muista kaupoista. Kirppareilla on lähes aina edullisempaa kuin kaupassa. Opiskelijabudjetilla elämisen kannalta kirppareilla kiertely siis kiinnostaa.

Yllätyksellisyys

Kirpputoreja kierrellessä ei koskaan tiedä mitä löytää. Kaikkein jännintä on mielestäni törmätä sellaisiin esineisiin, joita on omistanut lapsuudessa, mutta joita ei enää muista.

Yllätyksellisyyden vuoksi pelkkä kirpputoreilla kiertely onkin viihdyttävää. Jos minulla on oikein paljon stressiä, saatan mennä kiertelemään kirpputoreille, sillä kummallisten tavaroiden ihmetely rauhoittaa. Kannattaa kokeilla!

Löytäminen

Välillä etsin kirpputoreilta tai nettikirppareilta jotain tiettyä asiaa. Aika useinkin olen löytänyt sen mitä olen etsinyt. Koska kirppareilta tietyn asian löytäminen on mielestäni vaikeampaa kuin kaupasta, pidän löytämiäni tavaroita jotenkin merkityksellisempinä. Esimerkiksi löytämistäni vintagefarkuista en halua luopua ikinä, mutta mutsimallisista kaupan farkuista saattaisin joskus jopa luopua.
Vintage ja laadukkuus

Vintagevaatteet ovat paras juttu kirppareilla ja niitä pyrinkin jatkuvasti etsimään kierrellessäni. Vintagevaatteissa minua houkuttaa eniten materiaalien laadukkuus ja vaatteen jämäkkyys. Koska usein vintagevaatteissa ei ole käytetty joustavuutta lisääviä ainesosia, ovat ne usein kestävämpiä. Toki vaatteen istuvuus on myös erilainen kuin nykyajan vaatteissa, mutta minä pidänkin juuri siitä, miltä vintagevaatteet näyttävät päällä.

Vintagevaatteiden vuoksi ei välttämättä tarvitse mennä juuri vintagekauppaan, vaan niitä voi löytää ihan tavallisilta kirppareilta. Minä olen tehnyt parhaimmat vintagelöydöt Jyväskylässä UFFilla ja Ekocenterissä. Lisäksi pienempien kapunkien kirpputoreilta voi löytää edullisesti vuosikymmeniä sitten unohdettuja vaatteita, joita trendihaukat eivät ole vielä löytäneet.

Kierrätys

Tarvitseeko tätä edes mainita? Minulle tulee hyvä mieli siitä, että käytettyjen vaatteiden ostaminen ei lisää kulutusta samalla tavalla kuin kaupasta uusien tuotteiden ostaminen. Nykyisessä vaateteollisuudessa on paljon ongelmia ja olen sitä mieltä, että uusia vaatteita ei tarvitsisi tulla maailmaan näin kovalla tahdilla lisää. Ajatuksia vaateteollisuudesta ja vaatteiden kierrätyksestä olen kirjoittanut aiemminkin vaatevallankumouskampanjan yhteydessä.Mitä sinä ajattelet kirppareista?

– Milja


Lue lisää:
Suurin osa vaatteistani on ostettu kierrätettynä #vaatevallankumous
Löydä kirppikseltä nyt: 80-luvun trendit ja taideprintit


P.S. Olen tänään kovasti askarrellut blogiulkoasun kanssa. Pahoittelut, jos jonkinlaista sekavuutta ilmenee!

Kommentit