Mitä tehdä pakastimeen jääneistä raparpereista? Kokeile helppoa raparperimehua

Raparperimehu on helppo tehdä ja hyvä keino tyhjentää pakastinta kesän jäjliltä. Tässä postauksessa myös kerron, miksi olen pysynyt poissa blogista koko kesän!


Hei, täällä mä vielä olen! Kesän työ- ja gradukiireet veivät tästä naisesta aika tehokkaasti mehut (heh), mutta tässä monta viikkoa postailua suunnitelleena olen nyt vihdoin siirtynyt ajatuksista tekoihin. Ensi viikolla mulla alkaa kuukauden "loma" (gradutauko töistä), jonka aikana aion kyllä vähän lomailla oikeastikin. Uskotteko, että mun sormet oikein syyhyää takaisin blogin, kuvaamisen, askartelujen ja muun pariin?

Olen myös taas vaihteeksi muuttamassa kuun vaihteessa, joten ehkä innostun pitkästä aikaa puuhailemaan jotain kotijuttuja, kuka tietää. Kun on asunut useamman kuukauden asunnossa, jonka tietää olevan väliaikainen, on ihan kiva taas miettiä sisustusta ja muita kotiin liityviä asioita. Senkään vuoksi en ole oikein tehnyt mitään blogiin sopivaa, koska suuri osa tavaroistani on ollut koko kesän banaanilaatikoissa. Se ei varsinaisesti edistä luovuutta.

Muuton vuoksi edessä on taas pakastimen tyhjennys. Ei sinne kovin paljon ole ehtinyt kesän aikana kertyä, mutta pari rasiaa raparperia olin saanut äidiltä ja mietin, että mitä ihmettä niistä tekisi. Usein teen kiisseliä, mutta se kyllästyttää vähän. Raparperipiirakka olisi tietysti ihanaa, mutta jos leivon sellaisen, joudun sitten myös syömään sen yksin, joten mieluiten ei liikaa herkkuja meikäläiselle.Raparperimehu on todella helppo tehdä ja kivaa vaihtelua. Tämä olisi sopinut hyvin kesän helteisiin, mutta enpäs ehtinyt... Kun mehun maustaa kanelilla, sehän sopii myös syksyyn!
Nappasin suuntaviivoja reseptille Hannan soppa -blogista.

Raparperimehu

6-7 dl raparperia
2 l vettä
1 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua

Laita raparperit ja vesi kattilaan. Kuumenna ja keitä puolisen tuntia. Lisää kuuman mehun joukkoon sokeri ja sitruunamehu. Anna jäähtyä ja siivilöi.

Halutessasi voit maustaa lisäämällä keittovaiheessa joukkoon kanelitangon ja palan inkivääriä. Itse pysyttelin vielä kesätunnelmissa ja lisäsin kannuun mansikoita!Mitä sinulla on tapana tehdä raparperista?

- Anniina

Kommentit