Mitä Habitaresta jäi käteen? Nämä trendit haluaisin omaan sisustukseenViime viikolla ehdin muutamaan otteeseen kierrellä Habitare-messuilla. Alla muutama sisustustrendi, jotka haluaisin lisätä myös omaan sisustukseeni.

Kuten Instagramin puolella viime viikolla kerroinkin, olin lähes koko viikon mukana Habitaressa. Olin tosiaan JOAK-nimisen puusepän yrityksen pisteellä näytteilleasettajana. Pisteellä hengailun lomassa ehdin kuitenkin käydä muutamaan otteeseen kiertämässä muuallakin messualueella.

Habitaren teemana oli tänä vuonna Roots – Pintaa syvemmälle, mikä kyllä kävi hyvin ilmi messuosastoilta. Luonnolliset sävymaailmat, tietynlainen viimeistelemättömyys ja rouheus sekä luonnollisista materiaaleista valmistetut tuotteet olivat pitkälti teeman mukaisia. Mistä sitten itse inspiroiduin tällä kertaa eniten? Listasin alle neljä havaintoa.Futon

Jos meillä olisi olohuoneessa yhtään ylimääräistä tilaa, hankkisin sinne jonkinlaisen futonin. Yhtenä vaihtoehtona on, että tekisimme sellaisen poikaystäväni kanssa joskus itse. Jos siis saadaan supistettua olohuoneen huonekaluvalikoimaa! Kevyet futonit näyttävät jotenkin niin houkuttelevilta, sellaiseen tekisi mieli käpertyä nokosille tai tekemään rennommalla otteella opiskeluhommia. Lisäksi futonista saa kätevästi vierassängyn.

Selkeälinjaiset keraamiset koriste-esineet ja astiat

Habitaren perusteella vaikuttaisi siltä, että minimalistinen sisustustrendi on muuttumassa kohti runsaampaa tyyliä. Esimerkiksi Marimekon pisteellä oli runsaasti esillä pieniä keraamisia koristeita sekä tietysti astioita. Monet kauniista astioista voisivat mielestäni toimia sisustuksessa muutenkin kuin ruokailutarkoituksessa. Myös Asun-lehden ja Nikarin pisteeltä löytyi asetelma luonnonvaaleista keraamisista ruukuista. 

Ylipäätään keramiikka, sellainen luonnollisen rouhea ja jopa kotikutoinenkin, on alkanu houkutella minua. Meillä ei oikein voi matalilla pöydillä pitää esillä viherkasveja, kukkia tai kynttilöitä, sillä ne päätyvät hyvin äkkiä kanien ruuaksi. Hyvä ratkaisu esimerkiksi sohvapöydän stailaukseen voisi syntyä keraamisista pikkuesineistä.


Laadukkaat printit


Habitaressa kierrellessäni kiinnitän aina erityistä huomiota seinille ripustettuihin printteihin. Tykästyin Anna Bülown utuisiin värimaailmoihin, mutta samalla kuitenkin graafiseen ilmaisuun. Miiko Designilla oli esillä jälleen ihania eläinprinttejä, oma suosikkini oli tietysti jänisaiheinen. Ei liene mikään yllätys, että kani- tai jänisaiheiset printit keräävät minulta eniten ihastusta. Lisäksi Teemu Järven osastolta löytyi upeita eläinaiheisia kuvia, en tosin hoksannut ottaa pisteestä kuvaa.

Oivaltavat säilytysratkaisut

Säilytysratkaisujen integrointi huonekaluihin oli hyvin esillä Habitaressa. Usealla pisteellä oli näytteillä tuotteita, kuten tuoleja tai jakkaroita, joiden sisälle saa kätkettyä tavaroita. Olen itsekin yrittänyt loihtia meille säilytyslokeroita milloin mihinkin, mutta ihan näin oivaltavia ratkaisuja en ole itse keksinyt. Kuinka kätevää olisikaan heittää tuolilla lojuvat vaatteet tuolin sisään!Olitko sinä Habitaressa? Kommentoi alle, mitkä jutut sulle jäi erityisesti mieleen! 

– Milja

Kommentit