DIY: Kestohedelmäpussi pitsiliinasta


Sain viimein ommeltua itselleni kestohedelmäpussin. Hedelmäpusseja voi tehdä monista kevyistä materiaaleista, tämä syntyi vanhasta pitsiliinan palasesta.

Minun on jo jonkin aikaa pitänyt askarrella kauppareissuja varten kestohedelmäpusseja. En kuitenkaan ole saanut aikaiseksi hankkia materiaaleja, joten asia vain unohtui. Hedelmä- ja vihannesosastoille on lisäksi mukavasti tullut lähiaikoina paperisia pusseja, ehkä siinä toinen syy kestopussien unohdukselle.

No, siivoilin yhtenä päivänä kaappeja ja löysin palan vanhaa pitsipöytäliinaa. Muistin, että tästähän olen ommellut aikaisemminkin jotain, joten miksi en voisi hyödyntää loppujakin johonkin ompeluprojektiin. Koska pitsiliinasta näkyy hyvin läpi ja materiaali on kevyttä,  keksin, että se sopii oivallisesti hedelmäpussin materiaaliksi.


Hedelmäpussien teko pitsiliinasta on super helppoa, minulla meni koko hommaan noin 15 minuuttia. Ompelun voi tehdä ompelukoneella tai sitten minun tavoin käsin.


Tarvitset:

- pitsiliinan (tai osan siitä), näitä löytyy usein kirppareilta edullisesti
- valkoista lankaa
- neulan ja sakset
- juuttinarua


1. Leikkaa pitsiliinasta pitkä ja kapea suikale.
2. Aseta suikale kaksinkerroin ja ompele (käsin tai koneella) kaksi vastakkaista sivua yhteen. Ylös jäävä sivu jätetään siis auki.
3. Käännä pussi ympäri.
4. Pujota pussin yläosaan pitsien väleistä juuttinaru. Juuttinarulla pussin suuta saa kiristettyä ja sen saa solmittua kiinni.

Valmis!

Koska tämä minun käyttämäni pitsiliina ei aiempien kokemusteni perusteella purkaudu, en vaivautunut huolittelemaan reunoja ompelukoneella. Jos kuitenkin käytät hennompaa pitsiä tai jotain muuta materiaalia, voi reunat varmuuden vuoksi käydä läpi siksakilla tai saumurilla.

Nyt kun minulta kestohedelmäpussi löytyy, pitäisi enää muistaa ottaa se mukaan ostoksille. Toivottavasti uuden tavan opettelu ei vie kauaa aikaa!

Oletko sinä käyttänyt ostoksilla kestohedelmäpussia?

– Milja


Anniina teki viime toukokuussa kestohedelmäpussit Ikean verhojen kankaasta, kannattaa käydä katsomassa videotutorial!   

Kommentit