DIY: Vala pieniin kurpitsoihin hauskat kurpitsakynttilät


Viime vuonna kaiversin ison pilkullisen kurpitsalyhdyn, tänä vuonna kokeilin valaa pienistä kurpitsoista kynttilät.


Olen jokusen aikaa ajatellut, että olisipa mukavaa kokeilla pitkästä aikaa tehdä itse kynttilöitä. Törmäsin Youtubessa videoon, jossa kynttilöitä valetaan Halloweeniin sopivasti pikkuisiin kurpitsoihin. Olin jo ostanut pari pientä kurpitsaa kuvausrekvisiitaksi kirjakuviani varten, joten vain kynttilätarvikkeet puuttuivat.

Olen tehnyt joskus kynttilöitä käsityökoulussa, mutta en ole koskaan hankkinut tarvikkeita itse. Lähdin googlettelemaan, mikä olisi ekologinen vaihtoehto ja päättelin soijavahan parhaaksi. Soijavaha on biohajoavaa, ei savua ja on valmistettu luonnollisista ainesosista.

Tilasin soijavaharakeet, sydänlangat (ja muutaman metallipurnukan, joita ei tässä postauksessa näy) Limepopilta, josta olen tilannut usein ennenkin aineksia esimerkiksi kosmetiikan tekemistä varten. Lisäksi ostin marketista metallikulhon vahan sulattamista varten.

Näin teet kurpitsakynttilät

 

1. Koverra kurpitsat ontoiksi. Varmista, että kurpitsojen pohja on tarpeeksi tasainen, jotta ne pysyvät turvallisesti pystyssä. Anna kurpitsoiden kuivahtaa hieman. 
2. Sulata soijavaha vesihauteessa. Kun vaha on juoksevaa, kaada se varovasti kurpitsojen sisään. Tökkää sydänlanka keskelle kurpitsaa. Langan on tärkeää olla keskellä ja suorassa. Tue lanka vahan jähmettymisen ajaksi esimerkiksi grillitikulla. Tikku on kätevä tökätä kurpitsan sisäreunaan, niin se pysyy paikoillaa. 
3. Anna jähmettyä vahan pakkauksen ohjeen mukaan. 
4. Polttele varovasti ja ihastele!


Kovin pitkäkestoisia nämä kynttilät eivät ole, sillä ainakin tuo spagettikurpitsa alkoi mulla pehmetä melko nopeasti. Jos kynttilää ei ehdi polttaa ennen kun kurpitsa menee huonoksi, sen voi ottaa kurpitsan sisältä talteen ja polttaa jossain muussa kipossa.

Koristeletko sinä kotia halloweeniksi?

- Anniina

Kommentit