KIRPPISASUT: kahden euron iltapuku


Iltapukuostoksilla kannattaa vilkaista myös kirppareiden valikoima. Minua jaksaa vieläkin hämmästyttää se, että tämä musta mekko löytyi UFFilta kahdella eurolla.

Kulutuskriittisenä ihmisenä ajattelen, että jokaiseen juhlaan ei tosiaankaan tarvitse ostaa uutta mekkoa. Tästä huolimatta aloin vilkuilla kauppojen ja kirpputorien mekkovalikoimaa pari kuukautta ennen ainejärjestöni vuosijuhlaa.

Vaikka uuden mekon ostaminen houkutteli kovasti, päätin että uusi mekko tulee löytää käytettynä. Muuten saan tyytyä vanhaan. En ollut rahallisesti valmis laittamaan uuteen mekkoon kymppejä saati satasia. Lisäksi vaakakupissa painoi vielä enemmän se, että haluan minimoida omaa kulutustani. Toki yksi vaihtoehto olisi ollut vuokrata tai lainata mekko. Meidän ainejärjestössä muuten järjestettiin vujumekkojen vaihtotapahtuma, mikä muuten oli tosi hyvä juttu! No, tästä huolimatta halusin joko hankkia uuden mekon tai sitten tyytyä vanhaan.
Lopulta ostin itselleni sopivan mekon Jyväskylän UFFin kahden euron tasarahapäiviltä. Mekko istui täydellisesti, ainoastaan rintamuksen kangas oli 2000-luvun alun tyylille uskollisesti löysä. Koska mekko oli muuten tosi hyvä, päätin ottaa riskin ja kokeilla, saanko päivitettyä sen tähän päivään. Rintamuksen ompelu jäi arvatenkin vuosijuhlapäivälle, mutta homma hoitui hyvin kiireessäkin.  Jotenkin vaan tuntuu niin hassulta, että hintaa mekolle jäi kaksi euroa. Ihan älytöntä, iltapuku kahdella eurolla!


Mitä mieltä olet: täytyykö jokaisessa juhlassa olla eri mekko? Pitääkö aina ostaa uusi mekko vai voiko sellaisen lainata tai vuokrata jostain?

–Milja


Kommentit