Jouluinen tarjoiluvinkki: Gingerbread dough -jäätelö


Cookie Dough -jäätelön ystävän kannattaa ehdottomasti testata joulun aikaan piparitaikinajäätelöä. Jätski valmistuu nopeasti ja on aivan tajuttoman hyvää. 

Rakastan Ben & Jerrysin Cookie Dough -jäätelöä yli kaikkien muiden jäätelöiden! Koska kyseinen jätski on melko kallista, tulee sitä ostettua harvoin. Tokihan voisin valmistaa itse keksitaikinan, jonka heittäisin jäätelön sekaan. Vaan kun en jaksa, pitää turvautua puolivalmiisiin vaihtoehtoihin eli valmistaikinaan. Ja mitäpä muutakaan valmistaikinaa saa tähän aikaan vuodesta kaupasta kuin piparitaikinaa. Siitä se ajatus sitten lähti!

Piparitaikinajäätelön valmistaminen tapahtuu yksinkertaisuudessaan niin, että taikinasta leikataan paloja, jotka lisätään hieman pehmenneeseen vaniljajäätelöön. Paras makuelämys syntyy niin, että valmistaa sekoituksen hyvissä ajoin ja laittaa sen hetkeksi takaisin pakkaseen. Pakkasessa piparitaikina maustaa jäätelöä, joten siitä tulee maukkaampaa. Itse tein muutama viikko sitten niin, että kuutioin puolet taikinalevystä ja sekoitin sen litran jäätelön sekaan. Nautiskelin sitä sitten useampana päivänä ja totesin, että omaan makuuni taikinaa tuli liikaa. Kannattaakin testata, millainen suhde on itselle sopiva! 

Piparitaikinajätskin voi tehdä myös vegaanisena. En ole vielä testannut, mutta luulisin, että vegaaninen piparitaikina sopii esimerkiksi Oatlyn kaurajäätelön kanssa. En usko, että voi olla pahaa!

Toinen jäätelötuunaus näin joulun alla voisi olla Puffet-tyylinen eli kahden piparin väliin tulisi runsas kerros vaniljajäätelöä. Tätä on pakko kyllä testata!

Syötkö sinä joulun aikaan jäätelöä vai sopiiko se paremmin kesään?

–MiljaKommentit