Helppo joulukoristeidea! Säilö havut lasipulloihin ja asettele päälle kynttilä

Yksinkertaisen kauniit kynttilänjalat syntyvät kirkkaista lasipulloista, joiden sisällä on havuja. Oma kynttiläasetelmani on mielestäni juuri sopivasti yhteen sopiva ja sopimaton.

Olen halunnut kokeilla tätä Pinterestistä bongaamaani ideaa jo pitkään ja yhtä kauan olen etsinyt tuollaisia pullon suulle sopivia kynttilänjalkoja. 

Olin pari viikkoa sitten reissussa, jolla ajoimme Tallinnasta Riikaan ja takaisin. Paluumatkalla laivaa odotellessa käväisimme Telliskivessä ja sieltä, lempikaupastani HomeArtista löysin yhtäkkiä nämä kultaiset kynttilänpitimet.Uudet kynttiläpitimet sopivat muotokieleltään mainiosti yhteen näiden aiemmin tänä vuonna Granitista ostamieni kynttilänjalkojen kanssa. Viides kynttilänjalka on lahjaksi saatu ja Pentikin. Yhdessä ne muodostavat mielestäni kivasti yhteen sopivan ja sopimattoman joukon. 

Jouluista tunnelmaa kynttiläasetelma saa kirkkaiden pullojen sisään säilötyistä havuista. Vedessä havut  tai mitkä tahansa muut leikkokasvit  säilyvät pitkään kauniina eivätkä kuivu. (Tosin täytyy sanoa, että haju on aika ällöttävä, kun nuo kynttilät nostaa pois, hah.) Jos vastaavanlaisia kynttilänpitimiä ei itseltä löydy, sopivan kokoiseen pulloon voi toki kynttilät tökätä suoraankin.
Omat lasipulloni ovat pestyjä Froosh-smoothiepulloja. Juon välillä paljon noita Frooshin smoothieita ja kun nuo isot pakkaukset olivat tarjouksessa, vähän hamstrasin niitä juuri siinä mielessä, että niitä voi käyttää myöhemmin moneen. Koska niissä on noin iso suuaukko, ne voi pestä astianpesukoneessa, jonka vuoksi niitä voi käyttää sekä maljakkona että mehupullona, kun saa kunnolla pestyä. 

Amarylliskin puhkesi sopivasti kukkaan näitä kuvia varten  tai okei, saatoin odotella että se avautuu. Mulla ei ole tainnut aiemmin ollakaan amaryllista, mutta on se kaunis kun se on kukassa. Tuota asetelmaani ihastelen joka päivä ja fiilistelen joulunalusaikaa!

Miten sinä koristelet kotia jouluun?

- Anniina

Kommentit