Joulukorttiaskarteluidea! Leikkaa lahjapaperista kivat kuviot irti

Kuinka moni askartelee tai ylipäätään lähettää enää joulukortteja? Mulle joulukorttien askartelu on jokavuotinen tapa valmistautua jouluun ja pysähtyä yhdeksi illaksi askartelujen pariin.

Askartelemieni joulukorttien ulkonäkö ei ehkä ole aina suhteessa siihen, kuinka paljon iloa saan niiden tekemisestä. Tänä vuonna onnistuin kuitenkin tekemään mielestäni oikeasti kivojakin kortteja!

Olen askarrellut viime vuosina kartonkivarastoni melko tyhjiksi, joten ehkä ensimmäistä kertaa ikinä ostin valmiita korttipohjia. Jo se tekee korteista hieman siistimmän oloiset kuin itse leikatut eri väriset kartonkipalat.


Prismassa on tänä vuonna myynnissä mielestäni kivoja joululahjapapereita, joissa on kuvioita ruskealla pohjalla. Aluksi meinasin ostaa paperia, jossa on hopeisia palloja, mutta kun näin tämän kuosin, ihastuin sen kuvioihin ja keksin, että tätä voisi hyödyntää myös joulukorttiaskartelussa.

Piirsin lyijykynällä ja juomalasilla valitsemieni kuvioiden ympärille pyörylän leikkaamisen helpottamiseksi. Näin paloista tuli siistejä ja kauniita ympyröitä.


Liimasin kuviot valkoiselle korttipohjalle ja alle joulutervehdyksen. Käytin loppuun hopeiset Hyvää joulua -tarrat, joita varastoissani oli muutamia jäljellä. Loput tekstit tein Dymolla.

Omasta mielestäni näistä tuli yksinkertaisen kauniita ja yllättävän kivoja! Mitäs tykkäät ja millaisia kortteja sinä olet askarrelut tänä vuonna tai aiempina?

- Anniina


Kommentit